Lente in Twente: hier wil je wandelen

Lente in Twente: hier wil je wandelen

Drie toproutes én een fijn hotel.

Oké, lente en Twente staan zeker deels synoniem omdat het lekker bekt. Maar het oosten van Nederland is ook een prachtige plek om het mooiere weer te verwelkomen. Neem dat maar van deze local aan.

Omdat we het voorlopig toch echt met ons eigen land moeten doen én gewoon omdat het er mooi en fijn toeven is, tip ik je deze drie Twentse wandelroutes met een fijne uitvalsbasis in pittoresk Delden. Waar je ook nog eens echt fijn op de kamer kunt dineren. 

Het hotel: Carelshaven

Gelegen aan de rand van oud Delden, vlakbij het prachtige landgoed Twickel (tevens de locatie van de eerste wandelroute) en met een culinair topteam in de keuken. Ze bieden er speciale lente-arrangementen met private dining op de kamer, een Twents ontbijt en alle wandel-, fiets- en autoroutes die een mens zich maar kan wensen.

Route 1: Landgoed Twickel

De Umfassungsweg van circa negen km om, langs en over het landgoed met een prachtig kasteel, mooie tuinen, een vlonderpad en volop Twentse boerderijen en historie. Een in Twente beroemde parel van een route, en terecht. Je komt zelfs midden door de weilanden, langs de koeien. 

Route 2: Rondje Oele

Een kortje van 4,6 kilometer die start bij een oude watermolen, langs het Twentekanaal loopt en langs het prachtige gehuchtje Oele zelf, waar de tijd stil heeft gestaan. Is het je te kort dan kun je altijd nog een stukje Beckum meepakken: het Panoramapad van circa 5 kilometer zit in dezelfde hoek en is al net zo prachtig.

Route 3: Het Witte Veen

Duitsland is in Twente altijd dichtbij, en deze route start dan ook bij de prachtige Duitse Haarmühle in Ahaus-Alstätte, op nog geen half uur rijden van Delden. In negen kilometer loop je over de vennen, over de grens, langs hele drommen Schotse Hooglanders, door bossen en langs dromerige meertjes. 

Good goan!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in