7 filmhotels om even bij weg te dromen

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Voor de leunstoelreiziger met gevoel voor drama.

Roomservice, kamer met uitzicht, aardig personeel dat je leven makkelijker maakt – je zou niet de enige zijn die droomt van weer eens een paar dagen verblijven in een heerlijk hotel. Ter compensatie de leukste film- en tv-hotels die we konden bedenken

The Best Exotic Marigold Hotel 

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Deze film moet je eigenlijk tot je nemen met een pittige curry op schoot. Een stel pensionado's vertrekt naar Jaipur in India waar ze semi-permanent neerstrijken in The Best Exotic Marigold Hotel. Dat blijkt al snel een béétje een opknappertje, maar toch zou je er zó heen willen. Te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

De Dragonfly Inn

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Tussen 2000 en 2007 wilden we allemaal wel naar de Dragonfly Inn in Stars Hollow, waar Lorelei Gilmore van de Girlmore Girls de scepter zwaaide, met beste vriendin Sookie St. James (Melissa McCarthy) in de keuken. Het is de ultieme B&B, compleet met lekker eten en je kunt er van smullen op Netflix.

Fawlty Towers

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Gevestigd aan de 'Engelse Rivièra' en gemanaged door Basil Fawlty (John Cleese), meester in de Britse Belediging en het creëren van algehele chaos, bijgestaan door Manuel ('I'm from Barcelona'). Fawlty Towers is geïnspireerd op het Gleneagles Hotel in Torquey, waar Cleese en zijn Monty Python-collega's in 1971 van een alles behalve comfortabel verblijf genoten. Te zien op Amazon Prime.

The Grand Northern Hotel

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Twin Peaks kende meerdere etablissementen, maar het Great Northern was toch alles wat een mens wil in rustieke charme. Te zien op Netflix, koffie en kersentaart erbij?

Kellerman's Resort

Familieresorts zoals het Kellerman in Dirty Dancing kennen we in Nederland niet echt, maar het is er rustiek, er is een tikje shabby entertainment en Patrick Swayze leert er Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey, nog met haar originele neus) dansen "...because nobody puts Baby in a corner." Te consumeren via Netflix op zijn Amerikaans, met warme appeltaart en ijs of een hamburger met frietjes.  

The Taft Hotel

7 filmhotels om even bij weg te dromen

In The Graduate is het Taft Hotel the place to be voor een affaire. Het is de locatie waar Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) en Mrs. Robinson (Anne Bancroft) een eerste afspraakje hebben waarbij zij cool drankjes besteld en rookt in een luipaardjas en hij amper uit zijn woorden kan komen. Te streamen via Amazon Prime.

The Grand Budapest Hotel

7 filmhotels om even bij weg te dromen

Van alle fictieve hotels is de service in The Grand Budapest Hotel vermoedelijk het meest volmaakt. Beeldschoon gestyled, met Monsieur Gustave (Ralph Fiennes) als de meest toegewijde conciërge ooit: hij vecht zowel tegen moordlustige lieden als dat hij… gezelschap levert aan dames van zekere leeftijd. Te zien op Netflix.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in