Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Opnieuw in de ban van Natalie Wood

Bijna 37 jaar na haar mysterieuze dood wordt de zaak Natalie Wood weer opgerakeld. Had haar toenmalige man Robert Wagner er toch meer mee te maken? Het was in een nacht in 1981 toen de toen 43-jarige Hollywood-actrice voor de kust van Californië verdronk. De actrice, die beroemd was geworden door...

Opnieuw in de ban van Natalie Wood

Bijna 37 jaar na haar mysterieuze dood wordt de zaak Natalie Wood weer opgerakeld. Had haar toenmalige man Robert Wagner er toch meer mee te maken?

Het was in een nacht in 1981 toen de toen 43-jarige Hollywood-actrice voor de kust van Californië verdronk. De actrice, die beroemd was geworden door haar rollen in West Side Story en Rebel Without a Cause, was met haar man, acteur Robert Wagner – in die tijd heel populair door de serie Hart to Hart, en acteur Christopher Walken gaan varen op hun jacht Splendour. Die nacht verdween Natalie van boord, zes uur later werd ze gevonden in zee, met een donsjas over haar nachtkleding. Verdronken.

Watervrees

Toen al was het een mysterie. Hoe was ze ‘s nachts in het water terecht gekomen? Blijkbaar had ze het sloepje dat bij het jacht hoorde losgemaakt en was ze daarbij in het water gevallen? Maar waarom had ze dat dan gedaan – ze had eerder al eens aangegeven doodsbang te zijn voor donker water en blijkbaar kon ze niet eens zwemmen. Haar relatie met Wagner was turbulent, ze waren al eens gescheiden en opnieuw getrouwd. Hij was jaloers. De sfeer aan boord zou grimmig zijn. En toch was hij in die tijd geen serieuze verdachte. Het was een noodlottig ongeval geweest.

Verdacht

Maar nu, zo’n 37 jaar later, is hij dat wel. Reden is de verklaring van de kapitein van de Splendour. Hij schreef jaren geleden al een onthullend boek over de zaak waarin hij zei dat het stel die novembernacht aan boord slaande ruzie had gekregen – over Christopher Walken – , dat er gedronken was, dat er geschreeuwd werd, en dat het ineens stil was geworden en Wagner daarna terug kwam lopen naar de brug waar de kapitein al die tijd was geweest. Dit verhaal maakt dat de zaak nu is heropend, en dat de inmiddels 88-jarige Robert Wagner alsnog een verdachte is. Gek genoeg houdt Christopher Walken al die jaren al zijn mond. En Wagner, die weigert mee te werken aan het onderzoek. To be continued...