Onverwachte borrel? Zo is je wijn snel gekoeld
Ze kunnen zomaar ineens voor de deur staan, je vrienden. Het is immers lekker weer. En je hebt wel wijn in huis, maar die is niet koud. Geen probleem, als je tien minuten geduld hebt.
Wie altijd een koelmanchet is het vriesvak heeft liggen, heeft geen probleem. Manchet om de fles, nog even in de koelkast zetten en met tien minuten is de fles op prima koele temperatuur.
De fles in de vriezer is ook een optie. Not done misschien, maar nood breekt wetten, zullen we maar zeggen.
Zout is het sleutelwoord
Plan C is de volgende: vul een koelemmer met water en evenzoveel ijsklontjes. En nu komt de truc: schep er een aantal flinke scheppen zout bij (echt, wees niet bescheiden).
Het zout zorgt ervoor dat de kou sneller vrij komt. Fles wit of rosé erin en na tien, vijftien minuten kunnen jullie aan de borrel. Proost!
Beeld: iStock
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
Stem mee: wat wordt de Nationale Bloem van Nederland?
Lekker weer met zonkracht 6, dus smeren maar!
Zó vind je een betaalbare e-bike
Shirma Rouse wordt tv-kok met ode aan Caribische keuken!
Moederdag viert haar 110ste verjaardag!
Nederlandse stranden zijn schoon en veilig, krijgen 61 blauwe vlaggen
Je kunt nu op wijnexpeditie in Nederland!
Op vakantie met de caravan? Laat 'm even keuren
Wat deze koele, natte lente betekent voor de zomer
Spontaan uit eten is uit, reserveren is in (maar waarom?)