Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mocht je vanavond een feestje hebben...

Je wil het niet, maar het kan soms zo gezellig zijn. En voor je het weet heb je meer gedronken dan je lief is… Zo beperk je de 'schade'. Water, water, waterIedereen weet het, maar doe je het ook? Drink een glas water vóór je eerste alcoholische inname, drink water tussen de glazen door en drink o...

Mocht je vanavond een feestje hebben...

Je wil het niet, maar het kan soms zo gezellig zijn. En voor je het weet heb je meer gedronken dan je lief is… Zo beperk je de 'schade'.

Water, water, water

Iedereen weet het, maar doe je het ook? Drink een glas water vóór je eerste alcoholische inname, drink water tussen de glazen door en drink ook water voordat je, na zo’n avond, naar bed gaat. Nog beter is water met extra mineralen als magnesium zoals kokoswater. Ah, en blijf morgen ook water drinken.

Eiwitten en vet vooraf

Eiwitten en (gezonde) vetten blijven langer in de maag zitten en zullen de alcohol absorberen. Denk aan vis, eieren, bonen, linzen, noten en avocado. Ze helpen een kater voorkomen.

Steun je lever

De lever krijgt het zwaar te verduren, dus die kan wel wat aandacht gebruiken. Eiwitten doen ‘m goed, maar ook groenten als broccoli, spruitjes, boerenkool en sla.

Bijkomend voordeel: ze zitten vol mineralen, vitamine C en antioxidanten die je lijf tijdens/na het drinken ook goed kan gebruiken. Ook werkzaam: artisjokken, kurkuma, waterkers en citroen. Drink de morning after een glas water met het sap van een halve citroen.

En rust...

Geef je lever morgen rust. Drink geen alcohol en eet kleine porties.