Zo ziet de indrukwekkende strandvilla van Neil Diamond eruit

Door Kim Veldema
Zo ziet de indrukwekkende strandvilla van Neil Diamond eruit

Dit jaar komt Neil Diamond naar Nederland. De Amerikaanse zanger – die is geboren en getogen in New York – heeft een grote tournee voor de boeg, maar als hij thuis is, brengt hij het liefst zijn tijd hier door in Californië.

En dat doet de Beautiful Noise-zanger in dit prachtige huis.

Bekijk ook: Deze sterren kunnen niet alleen acteren, ze hebben ook een superbrein! 

Met infinity poolNeil (76) heeft het fabelachtige 'optrekje' aan de kust van Malibu vorig jaar gekocht voor 6,9 miljoen euro van een Taiwanees zakenstel. Neil was op slag verliefd en geef hem eens ongelijk: je bent zo op het strand, of je geniet van het uitzicht op een van de vele terrassen (mét infinity pool), het huis heeft een woonoppervlak van 436 vierkante meter, telt vijf slaapkamers en evenveel badkamers en bevindt zich in een 'gated community', oftewel: een omheinde wijk.

Zo ziet de indrukwekkende strandvilla van Neil Diamond eruit

Zij vroeg hem ten dansEn de bar is zo groot, dat je erop moet klimmen om 'm schoon te maken. Maar dat hoeft Neil (goed voor de verkoop van zo'n 125 miljoen albums) vast niet zelf te doen. Zijn cd's werden overigens ook gekocht door prinses Diana, zij was een van zijn beroemdste fans en op bovenstaande foto - gemaakt in 1985 in het Witte Huis - had zij de zanger ten dans gevraagd. Neil: "'Mag een dame ook een heer ten dans vragen?', vroeg ze me. 'Absoluut!', zei ik."

De mooiste van de wereldHij vervolgt: "Ik weet nog dat we even hebben gedanst op September Morn, maar waar we later op dansten, kan ik me niet meer herinneren. Ik weet alleen nog dat ik dacht: ik dans met de mooiste prinses van de hele wereld."