Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat een droom, deze eerste trein met luxe spa in Europa

Reizen naar een prachtige stad, je vergapen aan de mooiste landschappen die voorbijrazen en ondertussen allerlei heerlijke behandelingen ondergaan in een luxe spa. Dat is toch op-en-top genieten? Voor wie dol is op reizen per trein en graag tegelijk (win-win!) een massage of gezichtsbehandeling k...

Wat een droom, deze eerste trein met luxe spa in Europa

Reizen naar een prachtige stad, je vergapen aan de mooiste landschappen die voorbijrazen en ondertussen allerlei heerlijke behandelingen ondergaan in een luxe spa. Dat is toch op-en-top genieten?

Voor wie dol is op reizen per trein en graag tegelijk (win-win!) een massage of gezichtsbehandeling krijgt, komt er een droom uit met de luxe 'Belmond Royal Scotsman Train'. 

Lees ook: Dit is de meest extravagante nachttrein ter wereld

Drie nanny's

Deze trein rijdt dwars door de prachtige Schotse Hooglanden, het gebied dat bekendstaat om z'n oude cultuur, waarvan de whisky, kilt en doedelzakmuziek bekende onderdelen zijn. En er zijn al talloze opvallende reizigers aan boord geweest van de Orient-Express 2.0 (van een million selling topauteur tot een worstelcoach uit Oezbekistan die voor zijn kinderen maar liefst drie nanny's meebracht), maar echt opvallend is de aanwezigheid van een handjevol schoonheidsspecialisten.

Spa op rolletjes

Zij werken in de nieuwste aanwinst van de Royal Scotsman Train: de Bamford Haybarn spa car. Het is het eerste holistische wellness-paradijs op rolletjes (van de vermogende Lady Carole Bamford). De luxe spa heeft twee behandelruimtes, waar je onder meer terecht kunt voor een uitgebreide massage - die je wel nodig hebt na het beklimmen van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk.

Ongelooflijke view

Om te beginnen is het uitzicht vanuit de trein natuurlijk al een cadeautje: de panorama-ramen zorgen ervoor dat je optimaal geniet. Ook in de spa zijn deze ramen aanwezig. Zijn de gordijnen niet gesloten bij een tussenstop op een van de perrons? Dan zullen mensen in een ándere trein ongetwijfeld een ongelovige (en jaloerse) blik in 'jouw' spa-coupé werpen...

Bron: Town and Country Magazine