Was prinses Diana verliefd op George Michael?

Was prinses Diana verliefd op George Michael?

Een boek vol onthullingen is verschenen. In de biografie George Michael: Freedom, The Ultimate Tribute 1963-2016 van David Nolan gaat ook aandacht naar zijn vriendschap met prinses Diana.

George en Diana ontmoetten elkaar tijdens het Wereld Aids Concert in het Wembley stadion in 1989 en kregen daarna een hechte vriendschap met bijbehorende afspraken, telefoongesprekken en wijnavondjes. ‘Ze was als zoveel andere vrouwen die zich in mijn leven tot mij aangetrokken voelde. Ze zagen allemaal iets niet-dreigends in me. Er zijn dingen gebeurd die voor mij duidelijk maakten dat ze zich tot me aangetrokken voelde.’ Hem vertelde ze, tijdens een telefoongesprek, toen hij haar stoned belde om haar te feliciteren met haar verjaardag, over haar mislukte huwelijk met Charles en over haar geplande scheiding uit die ‘niet erg liefdevolle, meelevende familie waarin ze getrouwd was’.

Was prinses Diana verliefd op George Michael?
Blijkbaar is er een kopie van de opnames van het antwoordapparaat die George aan een goede vriend gaf en waar hele gesprekken op te horen zijn. Zo vertelde Diana George dat haar huwelijk gearrangeerd was, dat ze nog zo jong was en geen idee had waar ze aan begon. Diana nodigde haar vriend ook uit op Kensington Palace waar ze hem, volgens George, met hints toch wel het een en ander duidelijk probeerde te maken. George zou aan de vriend hebben gezegd dat er nooit iets tussen de twee is gebeurd. Maar dat het had gekund. Was hij geen homo geweest, dat had-ie het gedaan. Toen hij voor de derde keer op Kensington Palace was, dronken ze samen te veel en bood ze hem een logeerbed aan. Gevraagd (later, door Huffington Post) of hij erover had nagedacht het bed met haar te delen, zei hij: ‘Ik wist dat dat desastreus zou zijn geweest.’
Was prinses Diana verliefd op George Michael?