Bier en braadworst? Dát kan beter.
Het Oktoberfest, oorspronkelijk een jaarlijks volksfeest in München, wordt tegenwoordig ook op veel andere plekken gehouden en rukt steeds vaker op in Nederland. Het is in de kern een soort grande finale na de oogst en voor de winter. En als bier, dirndl's en worst nu niet je ding zijn, kun je ook op je eigen manier een oktoberfeestje houden, met deze mooie Duitse gerechten, #comfortfood
© Mona Binner / Kuechengoetter.de
Schupfnudln zijn dikke knoedels die worden gemaakt van aardappelpuree met peper, zout en nootmuskaat die nog even worden gekookt en dan lichtbruin worden gebakken. Ze worden gegeten met gebakken zuurkool en spek. Lekker erbij: een Grüne Veltliner.
Voor klassieke reibekuchen meng je geraspte kruimige aardappels met geraspte uit (goed laten uitlekken) waaraan je ei, bloem, zout en peper toevoegt. Je bakt er in boter platte aardappelkoeken van die je verrassend genoeg eet met stroop of appelmoes (maar die ook heerlijk smaken met zalm of Marmite). Erbij een frisse Silvaner.
Kaiserschmarren zijn pannenkoeken met rozijnen en appel die extra luchtig zijn omdat de eieren worden gesplitst en het eiwit luchtig wordt geklopt, voor het door het pannenkoekenbeslag wordt geschept. De pannenkoekjes vallen hierdoor vaak uit elkaar, maar dat hoort zo. Erbij een zachte Kerner.
Foto's © iStock
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in