Haute Horlogerie voor vrouwen

Door Ella Vermeulen
Haute Horlogerie voor vrouwen

Vacheron Constantin gaat overstag.

Wie als vrouw een écht bijzonder horloge wil, moet het meestal gaan zoeken bij de heren. Maar geheel in lijn met de #TimesUp beweging komt ook daar verandering in. Voor het eerst in bijna twintig jaar brengt Vacheron Constantin namelijk dameshorloges uit.

Haute Horlogerie voor vrouwen

"We waren een van de eerste die begin 19de eeuw dameshorloges maakten, zegt heritage en style director Christian Selmoni. "Tot in de eerste helft van de 20ste eeuw richtten we ons werk meer op vrouwen dan op mannen, het is niet heel lastig om de focus daar weer op te leggen."

Haute Horlogerie voor vrouwen

In de Egérie collectie vind je vijf klokjes die speciaal zijn gemaakt voor liefhebbers van unieke horloges in de categorie chic, elegant en 'prijs op aanvraag'. Egérie is geïnspireerd op de vintage American 21: de wijzers zijn smalle naaldjes, de cijfers lijken handgeschreven en de wijzerplaat is gemaakt met antieke, met de hand bediende guillochage machines.

Haute Horlogerie voor vrouwen

Alle Egérie horloges zijn bezet met diamanten, de duurste heeft er 292 op de kast, nog eens 510 op de wijzerplaat en twee gespen met nog eens 21 diamanten op elke gesp. Très chic, très prijzig...

Foto's (c) Vacheron Constantin

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in