Er zijn nu duurzame rietjes van Dior

Er zijn nu duurzame rietjes van Dior

Goud, handbeschilderd en van glas, zéér chi-chi.

Duurzaam in stijl, dat lijkt de gedachte te zijn achter de glazen rietjes van Dior. In het assortiment zijn sinds kort zes goudkleurige, handgeschilderde rietjes van mondgeblazen glas verkrijgbaar in een beeldig rood Toile-de-Jouy doosje (€ 130), om nog eens extra te onderstrepen hoe de natuur gespaard wordt bij elke teug.

Er zijn nu duurzame rietjes van Dior

De bedoeling is dat je bartenders en barista's bedankt voor een plastic rietje en je eigen gouden rietje gebruikt. In het doosje zitten drie effen gouden rietjes en drie met een spiraalmotief.

Er zijn nu duurzame rietjes van Dior

De prijs is pittig, maar een koopje in vergelijking met de metalen rietjes van Saint Laurent die 213 euro vraagt voor twee stuks die er toch een béétje uitzien alsof ze uit de bouwmarkt komen. Nóg duurzamer is vermoedelijk helemaal geen rietjes gebruiken: wie een paar functionerende lippen heeft, heeft geen hulpmiddel nodig om te drinken. Maar goed, it's the thought that counts.

Foto's (c) Dior, YSL

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in