Een fladderend horloge, kun je daar tegen?

Een fladderend horloge, kun je daar tegen?

Cherubijnen, vlinders en prehistorisch hout, het kán niet op.

Voor de liefhebbers van bijzondere klokjes: de Jaquet Droz Loving Butterfly Automation 2020, met een extreem zeldzame wijzerplaat van 'Chinchilla Red'.

Bij dit horloge gaat je aandacht als eerste uit naar de fladderende vlinder die een cherubijntje in een karretje trekt. Cute, maar in de lappen ronkende  tekst waarmee het horloge gepaard gaat, is nergens te vinden of je die vlinder ook stil kunt zetten, in het geval je gek wordt van steeds beweging uit je ooghoeken te zien.

Een fladderend horloge, kun je daar tegen?

Maar goed, de afbeelding uit 1774 door The Draughtman is niet waar het bij de 2020 editie omgaat. De ster van dit horloge is de wijzerplaat. Die is gemaakt van zeer zeldzaam versteend Chinchilla Red hout dat tussen de 140 en 180 miljoen jaar oud is.

Het is genoemd naar de plek in Australië waar het is gevonden en komt uit de tijd toen dinosauriërs nog rond liepen; het is ontstaan door dennenbomen die omgingen door een lavastroom.

Een fladderend horloge, kun je daar tegen?

Volgens Jacquet Droz is het een zeer dicht materiaal, er zijn erg veel uren in gaan zitten om het zo glad te krijgen. Er worden slechts 28 exemplaren van de Loving Butterfly Automation 2020 van gemaakt, de prijs is nog niet bekend (maar we gokken op: astronomisch).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in