5 x hemels slapen op eenzame hoogte

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

We dromen allemaal van deze First Class bedden.

Terwijl vliegmaatschappijen druk bezig zijn met ontwerpen om in economy steeds meer passagiers op elkaar te stapelen (sta- en hangplekken, minder beenruimte, stoelen op verschillende niveaus) wordt de Eerste Klasse steeds luxer. Dit zijn momenteel de opties om volledig uitgerust op de plaats van bestemming te komen.

Cathay Pacific First Class 

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

Deze eerste klasse heeft extra brede stoelen die tot een bed kunnen worden opengeklapt. Ze zijn zo breed dat je er naar hartenlust in kunt woelen. Er zijn per vlucht slechts drie open suites, zodat het zelfs met een volle cabine rustiger is dan andere eersteklas vluchten. In sommige suites hebben de stoelen / bedden ook nog een massagefunctie, voor ultieme ontspanning.

La Premiere van Air France

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

Air Fraince biedt brede bedden in een kleine suite die met magnetische gordijnen kan worden afgesloten. Nachtlampje, glaasje champagne als slaapmutsje, traagschuim-matras, gesteven lakens en een fluffy dekbed – zeg maar dág tegen je jetlag.

JAL First Class Sky Suites

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

Dit betreft een open 'suite' met een wandje erom heen, om je toch een beetje privacy te bieden. Van de stoel kan een bed worden gemaakt, het deel waarop je ligt heeft een stevige en zachte kant en kan naar wens worden omgedraaid.

Etihad First Apartment

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

Stoel en bed zijn gescheiden; terwijl je even doucht, maakt de stewardess je bed op. De suite is af te sluiten met een schuifdeur en voorzien van alle gemakken – het is bijna zoiets als een privéjet, maar dan in een commerciële Airbus. Er is ook nog een driekamer-suite aan boord, The Residence, met een eigen zitdeel, slaapkamer en badkamer – dat is een klasse apart in de categorie lijnvlucht.

Singapore Airlines Suites

5 x hemels slapen op eenzame hoogte

Singapore Airlines Suites doen hun naam eer aan. Het betreft hier een echt bed dat wordt opgemaakt met beddengoed van Givenchy. Je ligt op een traagschuimmatras voor ultiem comfort en er kan een deurtje dicht, voor ultieme privacy. Het is eigenlijk gewoon vijfsterren, maar dan in een vliegtuig.

Foto's (c) De genoemde luchtvaartmaatschappijen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in