Japanse hotcakes: zó maak je deze trendy pannenkoekjes
Hottokéki rijst tot eenzame hoogte.
Elk volk lijkt zo'n beetje zijn eigen pannenkoek te hebben. In Frankrijk houden ze het op flinterdunne crêpes, in Amerika zijn de pannenkoeken klein en dik en in Nederland eten we ze graag groot en plat. Naast de lobbige soufflé pannenkoeken (met extra veel opgeklopt eiwit) die op steeds meer menukaarten verschijnen, zijn ze er nu ook superdik en strak...
... in de vorm van Japanse hotcakes, ook bekend als Hottokéki. Ze zijn zoeter en iets steviger dan de Amerikaanse. Ze zijn vrij makkelijk te maken, maar je hebt er wel een kleine ronde bakring voor nodig:
Voor 1 portie Hottokéki:
- 2 grote eieren
- 3/4 kopje melk
- 1/4 kopje basterdsuiker
- Half theelepeltje vanille-extract
- 1/4 theelepel zout
- 1,5 kopje bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Mix de ingrediënten, spray een koekenpan en de kleine ronde bakvorm in. Leg de vorm in de pan, vul die tot de helft met het beslag. Als het deeg tot de rand is gestegen en luchtbelletjes op verschijnen, even keren met een spatel en ook aan de onderkant bakken. Herhalen tot beide kanten goudbruin zijn.
In Japan eten ze hun hotcakes met custard, vers fruit en slagroom, maar met alleen de laatste twee zijn ze ook al zalig. Ideetje voor het zondagochtendontbijt?
Foto (c) iStock
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
5 x energie besparen in de keuken
5 nieuwe tuinboeken waar je écht iets aan hebt
Het madeliefje is gekozen tot Nationale Bloem van Nederland
Smullen van Perry, BN'ers en hun guilty pleasures!
Einde van een tijdperk: vaarwel, acceptgiro…
Een McMuffin met een Michelinster, hoe zit dat?
Zó pak je krasjes op je zonnebril aan
Zo maak je de lekkerste ijskoffie!
Het doek is gevallen voor Koffietijd…
5 prima redenen om de fiets naar het werk te pakken