• Lifestyle

Janny kreeg de sleutels van het Rijksmuseum

Janny kreeg de sleutels van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is helemaal hip en happening met Sleutels van het Rijks, een nieuw live programma op Instagram.

Janny van der Heijden en Joris Bijdendijk, de chef die in restaurant RIJKS de sterren van de hemel kookt, zijn de eerste bekende Nederlanders die na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum kregen. Wat zij er deden? Dat is te zien in Sleutels van het Rijks, een nieuw live programma op Instagram, waarin Janny en Joris samen op ontdekking gaan en bespreken hoe eten een afspiegeling van de samenleving is. Want wie dacht dat Nederlandse eetcultuur uit stamppot en brood bestaat, komt voor een bijzondere verrassing te staan.

Magisch

Hendrikje Crebolder, directeur Development & Media Rijksmuseum: 'In je eentje in een leeg museum is voor veel mensen een magische ervaring. Tijdens deze live uitzendingen krijg je echt het gevoel dat je zelf door het verlaten museum loopt en hoor je onverwachte verhalen.'

Interactief

In de volgende afleveringen nemen Tim Hofman, Eric Corton, Anna Drijver, Cecile Narinx, Valerio Zeno en Paulien Cornelisse ons mee het lege museum in en gaan samen met een medewerker van het Rijksmuseum op zoek naar bijzondere verhalen, waarbij we als kijkers zelf kunnen meedoen en vragen kunnen stellen via Instagram Live. 

Sleutels van het Rijks is vanaf 12 juni elke woensdagavond wekelijks live te zien om 20.00 uur op het Instagram-account van het Rijksmuseum. De aflevering is hierna ook te vinden via IG TV, YouTube en Facebook.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in