Insta-hype: Welcome to your fantasy!

Insta-hype: Welcome to your fantasy!

Zo heerlijk fout dat het vanzelf weer goed wordt ?

De jaren tachtig zijn hot. Je kunt elke werkdag op Comedy Central genieten van de onnavolgbare luidruchtige tops van 'smother' Beverly in The Goldbergs...

Insta-hype: Welcome to your fantasy!

... die nog nooit een flonker heeft gezien die haar niet beviel. Zwart met fluor is terug, net als visnet-topjes over een T-shirt,  witte pumps en tassen (liefst gevlochten) én ragebol-haar à la Bananarama (al noemen ze het nu een net-uit-bed-look).

Insta-hype: Welcome to your fantasy!

Wie de jaren als puber en adolescent meemaakte, zal onmiddellijk beamen dat de eighties een geweldig tijdperk vormden in glamour, wansmaak, muziek (de powerballads!). Het was ook voor het eerst dat de rollen werden omgedraaid en vrouwen zich mochten verlustigen aan knappe, gespierde mannen, veelal met Bon Jovi-haar. We hebben het natuurlijk over het ultieme guilty pleasure: de Chippendales, hier in 1987 met Dolly Parton, die ze 'het toppunt van feminisme' vond. 

Aan deze striptease-act is een Instagramaccount gewijd waar je vermoedelijk ook je moeder mee aan het grinniken krijgt: Welcome to your fantasy, al even over the top als het hele tijdperk. Er is ook een podcast van die de moeite waard is en die wat meer de achtergrond van de act belicht. Oprichter Somen Banerjee regelde bijvoorbeeld een huurmoordenaar om zijn choreograaf Nick De Noia om te leggen en de knappe kerels op het podium hebben ongeveer net zoveel te zeggen als de gemiddelde cheerleader van de Dallas Cowboys. 

The Chippendales gingen in 1979 van start met hun burlesk show starring mannelijke strippers en bestaan nog steeds. Voor de pandemie uitbrak toerden ze wereldwijd en daarnaast hebben ze hun eigen theater in Las Vegas. Dit was hun werkkleding in de jaren tachtig en inderdaad, die string is een beetje opgevuld. 

Nu ze even niet kunnen optreden, kun je nog altijd van deze godenzonen genieten: ze hebben hun show tijdelijk omgezet in workout-video's. Maar eerlijk is eerlijk: er gaat niets boven de licht oranje geoliede torso's uit de jaren tachtig. Enjoy en deel deze post vooral met vriendinnen uit die tijd!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in