• Hotspots

Mapapa-ijs is de beste gelato van Nederland

Mapapa-ijs is de beste gelato van Nederland

Lekker fris en fruitig bij dit warme weer!

Op zoek naar een érg lekker ijsje? IJssalon Lorenzo uit Utrecht heeft eerder dit jaar tijdens de Horecava het Nederlands Kampioenschap gelato gewonnen met hun Mapapa-creatie. "Mapapa staat voor mango, papaja en passievrucht," zegt Lorenz de Groot in het Algemeen Dagblad. "De basis van het ijs is room met een twist van yoghurt, anders wordt het te zoet. De drie vruchten zijn erin verwerkt en er liggen stukken meringue bovenop."

Mapapa-ijs is de beste gelato van Nederland

De Groot, al 17 jaar de eigenaar van Lorenzo, is sinds 2013 bezig met deze ijssmaak te perfectioneren. "Tijdens kerst maakten mijn vader en ik vaak pavlova. Dat werkte goed met mango. Daaruit is het idee ontstaan om een ijssmaak ervan te maken.” De grootste hobbel die moest worden genomen was de meringue te verwerken in het ijs zonder dat deze oplost. "Je wilt dat knapperige wel behouden, natuurlijk." Hoe De Groot dat uiteindelijk voor elkaar heeft gekregen wil hij niet zeggen: "Dat is het geheim van de chef."

Lorenzo IJssalon

Rijnlaan 29

3522 BB Utrecht

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in