3x heerlijk tafelen in de Hofstad

Op naar Den Haag voor een koninklijk lekker maal.

restaurant Elea
© Restaurant Elea/Alieke Eising

Dagje Den Haag op de planning? Deze drie restaurants, van nieuw tot welbekend onder locals, mogen zeker op je to do-lijst.

1 – Elea (Noordeinde)

Laat je inner Máxima los in deze Griekse toptent aan het Noordeinde. Eerder zat dit restaurant in Rijkwijk, sinds heel kort zijn ze verhuisd naar vlakbij het paleis. Je eet er een creatief Frans menu met Griekse invloeden, want de chef is van Griekse komaf. Je kiest voor een seizoensmenu van vijf tot zeven gangen (ook vegetarisch) of van de à la carte-kaart. En in de weekenden kun je er uitgebreid lunchen, ook een aanrader.

2 – Gallery 61 (Haagse Passage)

Dit was ooit een bioscoop, maar tegenwoordig is het een kunstgallerij waar je ook kunt eten. Lekker verstopt dus, maar dat maakt het wel zo bijzonder. Een kunstzinnige eetervaring met gerechten die als schilerpalletjes zijn opgemaakt. Ook geopend voor lunch en op een plek die je tijdens je Haagse dagje toch al niet wilt missen.

3 – Walter Benedict (Dennenweg)

Of je nou ontbijt, lunch of diner zoekt, in deze hippe bistro kun je zeven dagen per week van negen tot elf terecht. Een plaatje van binnen en van buiten, met dat echte Franse bistrogevoel en een kaart vol Franse klassiekers. En een fijne wijnkaart natuurlijk. Een heerlijke veelkunner, kortom.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in