• Lifestyle

Hot & Not: editie 2020-2021

Door Ella Vermeulen
Hot & Not: editie 2020-2021

Dág Avocado, hallo Micro-Greens!

Wat nemen we mee naar 2021 en wat laten we met liefde en plezier achter? We voelden trendwatchers aan de tand. Links de dingen die gaan komen en GROOT zullen worden, swipe naar rechts voor de dingen die we uitwuiven.

GEOPOLITIEK

Of je er in het dagelijks leven veel van zult merken valt te bezien, maar met de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari zal er internationaal vermoedelijk enige kalmte en diplomatie neerdalen. Denk aan het Klimaatakkoord weer oppakken, meer samenwerking, minder Twitterhysterie à la Trump.

 

Biden erft een tot op het bot verdeeld land dat nog lam ligt van een pandemie, dat gaat nog een hele uitdaging worden. Maar voor de rest van de wereld? Reken op toenadering.

SOCIALISEREN

Drive-in verjaardag, raamvisite, blokjesfeest, virtuele borrel – ze zullen niet helemaal  verdwijnen, ook al omdat een zekere mate van groepsimmuniteit pas in het vroege najaar wordt verwacht (pal voor het nieuwe griepseizoen, lekker dan ? ). Maar een béétje nader tot elkaar, dat zit er in de loop van het jaar wel in.

 

Maar dan wel buiten: de winter-BBQ, het tuinfeest en de picknick gaan het helemaal worden. Voor restaurants: gasten op terrassen in afgeschermde bubbels. Voor lekkerbekken: foodtruck-festivals met een beperkt aantal bezoekers.

FIT EN FABULOUS

 

Openwaterzwemmen en jaarrond openlucht zwemmen: Nouveau's hoofdredacteur Claudia en mode-en beautyredacteur Anita zijn fans (#50+, #wijnbuik) en trendsetters en als pipse online meisjes zijn we altijd jaloers op hun glow, hun looks, hun getone'de lijven en hun bikkelmentaliteit. Groot voordeel: je kunt het doen wanneer het uitkomt en makkelijk afstand houden. Passé: killer body's (gezond, fit en lekker in je vel zitten is echt al heel wat) en indoor work-outs waar je celebs voor moet betalen: kies liever een app van een fysiotherapeut die meer inzet op haalbaarheid.   

FOODIE

Dranquilo wordt nu al omarmd; veel alcohol drinken past niet in een gezonde lifestyle en is uit. Alcoholvrije varianten van wijn en gedestilleerd en drankjes met een relatief laag alcoholpercentage (zoals Hard Selzer) gaan een goed jaar tegemoet. De avocadohype is voorbij, ook al omdat de teelt niet erg duurzaam is.

 

In zijn Micro Greens: minibroccoli, miniwortels, little gems, tuinkers en andere kiemgroenten die je ook nog eens zelf in een week kunt groeien. En verder? Kelp is de nieuwe boerenkool en olijfolie maakt een grote comeback ten koste van kokosolie, waarvan het enorme gehalte verzadigende vetten zorgen baart.

COMFORT

Sorry, superstrakke skinny jeans, kokerrok en beha met duizend kantjes en bandjes - na een jaar in zachte, comfortabele loungekleding gaan we niet meer vrijwillig kiezen voor fashionable ongemak.

 

Grootste slachtoffer? De hoge hak, hoe beeldig ook, wordt iets voor speciale gelegenheden en een stijlvolle sneaker is en blijft daywear. 

HEALTH

'Eet je gezond' is het motto van 2021. Dat komt neer op een Mediterraan menu met weinig vrije suikers (lees: troep) en veel planten. Van alles wat, niet teveel en zo puur mogelijk, dus.

 

Extreme diëten die van alles uitsluiten zijn uit, net als zogenaamde superfoods. Het draait vooral om een goede gezondheid opbouwen met 'echt' eten. Supplementen van het jaar: vitamine C, vitamine D en ontstekingsremmer kurkuma. Wat laat jij achter in 2021?

Foto's (c) Getty Images, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in