Hoe ouder, hoe verfijnder de smaakpapillen

Hoe ouder, hoe verfijnder de smaakpapillen

Wies Verbeek (53) is dol op weekendjes weg met vriendinnen. Om flink op te laden wordt er gewandeld, bijgepraat en goed gegeten. Dit keer ging de reis naar Restaurant Hotel Merlet in Schoorl, waar ze culinair in de watten werden gelegd.

“Dit keer was ik aan de beurt om het bijkletsweekend met vriendin Hanneke te regelen. We doen dat een à twee keer per jaar, voor de broodnodige ontspanning. Elke keer ergens anders in Nederland. De formule bestaat uit wandelen, lekker eten en slapen in een leuk hotel. Bij het zoeken stuitte ik op een culinaire avontuur: een Michelinsterdiner met overnachting in een leuk hotel voor een goede prijs. De keuze was snel gemaakt: het werd Restaurant Hotel Merlet in Schoorl. In een mooi duingebied, waar we al veel over hadden gehoord, maar dat we nog niet zo goed kenden.”

Lekker rozig“Eenmaal ingecheckt komen we na een flinke wandeling door de duinen een beetje rozig aan in het hotel. Wat een heerlijk ‘thuiskomen’. Het is er warm, sfeervol en gezellig. De kamer is al helemaal een feestje; gigantisch groot, comfortabel, compleet met openhaard en een enorm bad. De bedden zijn al even fantastisch. Eerst maar even lekker neerploffen en bijkomen. Tegen een uur of zeven wordt het tijd om ons op te tutten voor het culinaire arrangement. De wandelschoenen worden vervangen door high heels en de stoere outfit door een leuk jurkje. Op naar het diner. Onze smaakpapillen roepen al enige tijd om een goed glas wijn. Het restaurant zit helemaal vol. Veel veertigers en vijftigers die net als wij ontzettend genieten van goed eten en drinken. We zijn heus niet de enigen.”

Culinair festival“Dan begint het culinaire festival. We hebben gekozen voor een driegangendiner, maar voor onze eerste gang komen er al verschillende, prachtig gemaakte amuses op tafel. Niet te geloven, wat is dit lekker. De ene smaakexplosie volgt de andere op. De eigenaar komt een praatje met ons maken en de sommelier wordt onze beste vriend. Vriendin Hanneke drinkt een zachte, ronde rode wijn, ik een volvette Chardonnay. We worden op onze wenken bediend en genieten van elke slok. Bij het dessert aangekomen, merken we dat ook die uit drie delen bestaat. Hoe is het toch mogelijk dat er zoveel lekkere smaken bestaan? We zijn helemaal in ons element. Het is half twaalf als we lichtelijk aangeschoten naar onze kamer gaan. Hoe fijn is het om meteen je prinsessenbed in te kunnen rollen en dat je niet meer naar huis hoeft te rijden? Lachend vallen we in slaap. We zijn misschien verwend, maar wel heel leuk. Vinden we zelf. De volgende ochtend worden we uitgerust weer wakker. Op naar het ontbijt.”

5x doen in Schoorl en omgeving-Beklim het vijftig meter hoge klimduin-Wandel door het Nationaal Park Schoorlse Duinen (zestig kilometer aan wandelpaden)-Bezoek Bergen, van oorsprong een kunstenaarsdorp-Bekijk de grote, witte vuurtoren in vissersdorpje Egmond aan Zee-Kom tot rust aan het strand van Camperduin

GenietenOp sterrenniveau dineren en genieten en ontspannen in een luxe accommodatie in de buurt van het restaurant? Wacht niet langer en ervaar zelf met de culinaire arrangementen van Kras zelf het perfecte weekendje weg. Reserveer het Nouveau-arrangement via deze website (al vanaf € 119 p.p.) t/m 31 januari 2018. Het arrangement bestaat uit:• Verblijf in Hotel Merlet op basis van logies en ontbijtbuffet;• Bij een 2-daags verblijf: 1 x 3-gangendiner (exclusief dranken) in het met één Michelinster bekroonde Restaurant Merlet;• Bij een 3-daags verblijf: 1 x 4-gangendiner (exclusief dranken) in het met één Michelinster bekroonde Restaurant Merlet;• Gratis gebruik fietsen;• Koffie of warme chocolademelk met slagroom en gebak.

Let op! Wanneer je op zondag aankomt dien je op deze dag gebruik te maken van het diner. Op maandag is het restaurant gesloten.

Exclusief• Reserveringskosten € 19,50 per boeking;• Toeristenbelasting ca. € 2,50 per persoon per nacht.

Kijk voor meer culinaire arrangementen op kras.nl/michelin of bel voor meer informatie naar 088-0885886 (lokaal tarief).

Hoe ouder, hoe verfijnder de smaakpapillen