'Hoe moet dat in hemelsnaam, lijnen op vakantie?' (Mijn dieetcoach weet gelukkig raad)

Door Kim Veldema
'Hoe moet dat in hemelsnaam, lijnen op vakantie?' (Mijn dieetcoach weet gelukkig raad)

Kim vindt dat ze het best heel aardig onder de knie heeft, dat beheurlijk strenge diëten - al zou ze soms wel acht stroopwafels tegelijk willen verslinden. Maar dan dient zich een nieuwe uitdaging aan: een naderende vakantie in Portugal. Vol wijntjes, uitgebreid eten en natuurlijk sorvetes (oftewel: ijsjes...) Of mag dat allemaal ab-so-luut niet?

Dat wordt nog wat, afreizen naar een heerlijk vakantieland en niet meteen weer al die verloren kilo's eraan eten. 

Patat en piri piriWant dat is wat er staat te gebeuren komende week. Ik ga naar Portugal. Vorig jaar verliefd op geworden - ik ging even vreemd, want ik reisde al sinds jaar en dag af naar mijn 'thuis', Ibiza. Maar ja, die eerste keer in Portugal mocht ik nog alles eten. Volgens mij heb ik er bijna alle taartjes uitgeprobeerd - je wilt je toch inleven in de cultuur - en de originele kip piri piri bij restaurant Ramires geprobeerd (en nog eens). Terwijl de bejaarde piri piri-bedenker himself een tafeltje verderop een krantje las, deed ik me tegoed aan de schaal gegrilde kip en veel te veel friet - en vooruit, ook nog een schepje tomatensalade voor het idee.   

Bekijk ook: 'Dit weegmoment vergeten we even... En wat kost dat nou, afvallen met NewFysic?'

100 baantjes trekken dan maarMaar dat kan dus niet meer. Of wel? Dat was deze week mijn hamvraag aan Nicole. En de uitkomst was best geruststellend (iets met 'no regrets'...). Ach, en als ik me te veel laat gaan, kan ik altijd nog schuldbewust 100 baantjes in het zwembad trekken - met mijn new best friend de Apple Watch om, want die is waterdicht. Nog maar even bij Apple geïnformeerd of dat echt zo is, ik wil dat soort dingen toch zwart op wit, en jawel hoor. Kan ik meteen mijn 'enorme' calorieverbruik meten. Raar hoe dat werkt met zo'n horloge, het wordt tóch een sport om te scoren. Nooit verwacht, maar ik ben er blij om.

"Er blijft niets van je over"Ook blij ben ik met jullie geweldige peptalks. Wat een superreacties heb ik de afgelopen weken gekregen. Op Facebook, maar ook live van vrienden en kennissen ("Meid, er blijft niets van je over!"), van mensen die ik niet ken, maar wel enthousiast zeggen: "Ik volg je hoor", én twee vriendinnen hebben ook al aangeklopt bij mijn NewFysic-dieetcoach Nicole. Echt heel leuk. En erg motiverend. Ook zeggen sommige collega's: "Nu moet je stoppen hoor, het is goed zo." En dat snap ik, want ik krijg een smal bekkie.

Nog évenMaar ik heb best de smaak te pakken en er zijn nog een paar kilo te gaan. En ik moet zeggen, ik ga die vermaledijde crackers nog lekker vinden ook! Wat wel raar is: je bent er ook zo weer aan gewend dat je in je oude, 'slanke' kleding past. En dat je je een stuk fitter voelt door ál dat fruit en die groenten. Een doel dat amper zes weken geleden nog zover weg leek. Daarom prent ik mezelf in dat ik dit nooit voor lief zal nemen. En jullie peptalks evenmin. Op naar vlogje 7! 

Foto en beeldbewerking: Hugo van Hout