Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fotograaf onthult de reden waarom Liz Taylor Sophia Loren niet kon uitstaan

Het was de grootste - en meest tumultueuze - lovestory in de geschiedenis van Hollywood. De romance tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton. In de voor Hollywoodbegrippen eeuwige periode van veertien jaar dat ze samen waren, was er maar een vrouw waarin Elizabeth (zelf beschouwd als mooiste vro...

Fotograaf onthult de reden waarom Liz Taylor Sophia Loren niet kon uitstaan

Het was de grootste - en meest tumultueuze - lovestory in de geschiedenis van Hollywood. De romance tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton. In de voor Hollywoodbegrippen eeuwige periode van veertien jaar dat ze samen waren, was er maar een vrouw waarin Elizabeth (zelf beschouwd als mooiste vrouw op aarde) een liefdesrivale zag: Sophia Loren.

Zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde boek My life in focus, waarin fotograaf Gianni Bozzacchi een boekje opendoet over de turbulente relatie tussen Taylor en Burton.

Internationaal schandaal

Elizabeth en Richard ontmoetten elkaar in 1962 op de set van Cleopatra en het was liefde op het eerste gezicht. Enig probleem: ze waren beiden nog met een ander getrouwd. Hun affaire was een internationaal schandaal, zelf de paus sprak zijn afschuw uit over hun ‘erotische grillen’.

Front row als fotograaf

Fotograaf Gianni Bozzacchi zat tijdens deze soap op de eerste rij. Hij ontmoette het koppel op de set van The comedians en reisde in de jaren daarna de hele wereld over met de tortelduifjes. In zijn memoires My life in focus: a photographer’s journey with Elizabeth Taylor and the Hollywood Jet Set vertelt hij over de tumultueuze relatie, die meer plotwendingen kende dan een doorsnee soap én onthult hij sappige details over de periode net nadat Liz en Richard in 1974 voor het eerst uit elkaar gingen.

Lees ook: Yes I do! 12 sterrenkoppels die wél bij elkaar zijn gebleven

Sexy fotoshoot als wraak

Burton stond ten tijde van de breuk op de set van The Voyage met de Italiaanse actrice Sophia Loren. Hoewel Sophia getrouwd was met de regisseur van de film, kon Liz haar bloed wel drinken. Helemaal toen bleek dat Richard in Sophia’s villa logeerde en geruchten de kop opstaken dat de twee een affaire zouden hebben. Liz sloeg terug met een door Bozzachanni geschoten (en door haar zelf gearrangeerde) sexy, glamourous fotoshoot. Om de wereld te laten zien dat ze nog steeds jong en knap was - en Richard in te peperen wat hij voortaan missen moest.

Het had wel effect

De shoot bleef niet zonder resultaat: een jaar later beloofden Liz en Richard elkaar opnieuw eeuwige trouw. Helaas was het uiteindelijk een Hollywoodsprookje zonder happy end: een jaar later gingen ze definitief uit elkaar. Toch zou Richard altijd de liefde van Liz’ leven blijven, zo stelt Bozzacchi. “Toen Richard in 1984 overleed, heeft ze ongelooflijk geleden. Ze had het gevoel dat haar leven voorbij was, toen hij stierf. Ze stopte met werken, wilde niemand meer zien en trok zich terug. Hij was haar grote liefde. Omdat alle ingrediënten aanwezig waren: passie, liefde en communicatie.”

My life in focus - Gianni Bozzacchi € 44,99 via Bol.com