Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Een Italiaanse vakantie in boekvorm: waan je helemaal op Sardinië.

Een beetje Italiaanse sferen op eigen bodem kunnen we wel gebruiken dit jaar. Met dit boek kom je in de stemming én kook je net zoals ze doen op Sardinië.

Bitterzoete honing heet het nieuwe kookboek van de Britse Letitia Clark, en door haar achtergrond als culinair auteur, illustrator en chef-kok is het een plaatje van een boek geworden waar je direct zomers hongerig van wordt.

Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Verlekker je aan de geroosterde aubergines met honing, munt, knoflook en burrata, of geniet van een frisse, pittige salade van selderij, sinaasappel, ansjovis en hazelnoot of Malloreddus (de schelpvormige pasta uit de regio) met krab, saffraan en tomaat. Alle recepten en het verhaal erachter, voeren je mee naar de glinsterende, turquoise wateren en relaxte levensstijl van het Italiaanse paradijsje.

Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Daar hoort natuurlijk een zomers drankje slash dessert bij om mee in de stemming te komen, en ook daarin voorziet Clark. Hieronder deelt ze alvast haar recept voor Campari-granita met bloedsinaasappel of, om maar in Italiaanse sferen te blijven, Granita al Campari e arancia sanguigna.

Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Voor 4 personen

- 150 g fijne kristalsuiker

- zeer fijn geraspte schil van 1 biologische bloedsinaasappel

- 1 klein flesje Campari Soda (100 ml)

- 400 ml bloedsinaasappelsap, gezeefd

- sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Klop in een steelpan op laag vuur de suiker met de sinaasappelrasp door de Campari tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook, laat twee minuten sudderen en haal van het vuur. Schenk het bloedsinaasappelsap bij de siroop, meng goed en voeg het citroensap toe. Proef even en pas zo nodig aan. Schenk alles in een ondiep bakje en vries in. Haal het bakje er af en toe uit, om de 2 uur ongeveer, en schraap de ijskristallen los met een vork. 

Tadaaaa!

Bitterzoete honing is nu verkrijgbaar voor 32 euro.

Fijn zomers kookboek: Bitterzoete honing

Beeld: Fontaine Uitgevers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in