Fijn, eindelijk rust aan je hoofd!

Door Caroline Griep
Fijn, eindelijk rust aan je hoofd!

Noise-cancelling, als je daar nog nooit van hebt gehoord, zou er weleens een heerlijk rustige wereld voor je open kunnen gaan.

Oortjes, koptelefoons, geen idee wat jullie daarvan vinden, maar mijn relatie ermee is moeizaam, en tot voor kort zelfs nooit echt van de grond gekomen. Oortjes vind ik een gruwel, na twee minuten beginnen ze al pijn te doen, ook die mooie van Apple, en van een koptelefoon zag ik simpelweg nooit de noodzaak in. Van al die (jongere) collega's, die in de kantoortuinen waarin ik als freelance journalist regelmatig werk, de hele dag met zo'n apparaat op hun hoofd zitten, begreep ik dan ook niks. Hoezo, dacht ik dan, wat is er zo erg aan wat geroezemoes om je heen? Wellicht had de niet al te florissante uitslag van mijn eerste gehoortest daar wel iets mee te maken.

Noise-cancelling

Maar goed, ik ben nu toch overstag en heb laatst een koptelefoon gekocht. Reden was dat ik op een lange vlucht een film zonder ondertiteling wilde kijken (Can You Ever Forgive Me met Melissa Mccarthy, mocht je daar benieuwd naar zijn). Die kon ik met het vliegtuig-koptelefoontje niet verstaan, waar ik behoorlijk geïrriteerd door raakte. En in die stemming viel de hinderlijke ruis in het vliegtuig me ook op. Niet te doen. Acht uur lang. Een vriend wist raad voor de terugreis en nam me mee naar zo'n Amerikaanse Mediamarkt, voor een koptelefoon met noise-cancelling. Noise-cancelling, ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een voortreffelijke uitvinding!

Beginner

Omdat ik er toch nog niet op vertrouwde dat het iets voor mij zou zijn, kocht ik een goedkope van Sony. Ik heb hem de volle terugreis op mijn hoofd gehad, een feest vond ik het. Serieus, hoe heb ik ooit zonder de wereld over kunnen reizen? Inmiddels ben ik er zo aan gehecht dat ik hem ook weleens opzet in de kantoortuin. En als ik alleen thuis ben, het moet niet gekker worden.

Oog wil ook wat

Het volgende exemplaar staat zelfs boven aan mijn verlanglijstje: de nieuwe Bose 700. Die is namelijk écht zo mooi. Moet je kijken, is toch bijna een sieraad om mee over straat te gaan? Omdat het oor ook wat wil, heb ik er de techniek even op nageslagen: hij heeft verschillende niveaus van onderdrukking van ruis en achtergrondgeluiden. De reviews zijn vrijwel unaniem positief. En hij kost een paar centen, adviesprijs € 399, maar dan heb je ook wat: rust aan je hoofd.

Fijn, eindelijk rust aan je hoofd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in