Favoriete trui gekrompen in de was? Zo fix je dat!

Favoriete trui gekrompen in de was? Zo fix je dat!

Oh jee, je hebt per ongeluk die geweldige trui veel te heet gewassen. Resultaat: een sweater in een paar maten kleiner. Weggooien? Welnee, de Amerikaanse schrijfster en columnist Linda Cobb, beter bekend als Queen of Clean, onthult aan The Huffington Post hoe je de trui weer in de normale maat terug krijgt.

Maar wat moet je dan doen? Vul twee emmers met warm water en voeg dan aan één van de emmers een heel belangrijk ingrediënt toe: een kopje babyshampoo.

Volg puntsgewijs de tips!Vouw vervolgens de trui en doe hem voorzichtig helemaal in het water met shampoo. Blijf er dan vervolgens een kwartier vanaf, zodat 'ie lekker kan 'baden' in het sopje. Haal hem na die vijftien minuten eruit en dompel hem dan onder in de emmer zonder de shampoo. 

Daar is 'ie weerEn dan? Je trui heeft een lekker bad genomen en is weer helemaal fris. Vervolgens haal je hem uit het water en rol je de trui in een handdoek (ga niet wringen) om zo het overtollige water te verwijderen. Strek dan de trui op een droge handdoek uit in het oorspronkelijk model en laat hem opdrogen. Als het goed is, is de trui weer terug in z'n oorspronkelijke maat. Dank je wel, Linda!