• Lifestyle

Dit doet Halle Berry (50) ervoor om eruit te blijven zien als een dertiger

Dit doet Halle Berry (50) ervoor om eruit te blijven zien als een dertiger

Ja, geloof het of niet: actrice Halle Berry is inderdaad vijftig jaar. En dat zou je niet zeggen. Maar nu wordt eindelijk onthuld hoe de immer jonge Amerikaanse dit voor elkaar krijgt. 

In maart postte Halle Berry een bericht met een knipoog op Instagram (zie onder) waarin stond: 'Ik als iemand zegt: 'Ik kom eraan en breng snacks mee'.'

 

Me when someone says "I'm coming over and I've got snacks."

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Lees ook: Hoe doet ze dat toch? Cindy Crawford (vandaag 51) heeft nog altijd de stijlvolle looks van een topmodel

Gelukkig, zij snackt dus ookDuizenden fans buitelden online over elkaar heen van verbazing en reageerden enthousiast. Ten eerste omdat Halle Berry dus blijkbaar ook snackt - ze is net een echt mens - maar vooral... Hóe kon deze vrouw vijftig jaar zijn? 

Inmiddels zijn we erachter wat haar zo geweldig in vorm houdt. En dat heeft niet alles te maken met bizar heftige work-outs. 1. De diagnose diabetes veranderde alles.Halle kreeg op haar negentiende te horen dat ze diabetes heeft. Na jarenlange "enge situaties", zoals ze het zelf noemt, omdat ze niet wist hoe om te gaan met de ziekte, onderging ze een paar belangrijke lifestyle-veranderingen om haar gezondheid weer in balans te krijgen. De actrice schrapte geraffineerde suikers en brood uit haar dieet, en eet en drinkt doorgaans 'clean' en gezond, wat inhoudt: vooral veel groente en liters water. "Mijn voedingspatroon is erop gericht om mijn diabetes zoveel mogelijk in de hand te houden", vertelde ze in een interview. "Daarom eet ik vier kleine maaltijden per dag, zo voel ik me gezond en sterk."

Waar die maaltijden uit bestaan? "Uit heerlijke verse groente, kip, verse vis, pasta - maar dan wel pasta met langzame koolhydraten. Ik eet geen rood vlees, en ook niet alle fruit, omdat sommige soorten ook veel suiker kunnen bevatten." 

 

Beautiful backyard bounty with my babies. ❤️???????????

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

2. Ze vermijdt suiker (en haar kinderen ook.)Suiker heeft een slechte invloed gehad op Halle's lichaam en huid; ze noemt het daarom ook 'vergif', zo was te lezen in de Britse Marie Claire. Ze gebruikt de suikervervanger Xylitol voor zichzelf en voor haar twee kinderen (dochter Nahla, 9 jaar, en zoon Maceo van 3 jaar). "Maar het is wel pittig hoor", aldus de actrice, "want Nahla heeft om de maand wel een verjaardag bij een vriendinnetje, dan ga ik haar zeker niet verbieden om taart te eten. Maar praten over voeding, hoe jong ze ook zijn, maakt echt een verschil volgens mij. Je geeft daarmee toch het goede voorbeeld."

3. Ze drinkt eiwitshakes om haar energie-level op peil te houden.Als het druk is op de filmset, heeft Halle een favoriete manier om zichzelf een stoot energie te geven: "Ik ben niet het type dat makkelijk even een powernap doet, hazenslaapjes zijn niets voor mij. In plaats daarvan neem ik een plantaardige eiwitshake, dan kan ik er de hele dag tegenaan", vertelde ze in de L.A. Times. 

 

Late night set life.

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

4. Hoe ouder ze wordt, hoe bewuster ze eet (chips daargelaten...).Als iemand weet hoe je stijlvol ouder wordt, is het Halle Berry. Maar ook zij geeft toe dat het niet vanzelf gaat. "In vorm blijven is een stuk moeilijker dan het vroeger was. Hoe ouder ik word, hoe bewuster ik ben van de dingen die ik in mijn mond stop." En ja, soms mag je ook best even zondigen.

 

Being in London makes me miss my workout buddy @natbardonnet ??

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

5. Ze sport (meer dan) trouw.Bij elke film of paparazzi-foto waarin Halle verschijnt, denken we: hoe is het mogelijk dat deze vrouw zo goed in shape blijft? Het draait niet alleen om gezond eten - al doet dat zichtbaar wel wonderen voor haar gladde huid - maar ook om een straffe work-out. Halle: "Maar met gewichten train ik niet veel, tenzij een filmrol daarom vraagt. Ik geef de voorkeur aan cardio, ik doe vooral oefeningen waarbij ik mijn eigen lichaamsgewicht gebruik, anders word ik al snel te gespierd. Omdat ik diabetes heb, is sporten ook een manier om mijn suikerspiegel onder controle te houden." De trainer van de actrice, Nat Bardonnet - in Hollywood een befaamde celebrity personal trainer - zegt dat haar regime ervoor zorgt dat ze vrouwen vormt tot een 'sexy femme fatale, met rondingen en toch gestroomlijnd'.    

 

BTS on my last shoot of the summer.????

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

6. Ze focust op het trainen van de buikspieren (en dat zie je!)Deze foto zegt genoeg: Halle heeft een fijne sixpack en traint daarvoor drie keer per week 30 minuten met Bardonnet. De trainer vertelde aan het tijdschrift People dat de actrice "lachend" (dat geloven we toch niet helemaal...) elke training aankan. "De manier waarop ik Halle push - niet iedereen kan dat aan. Maar ze heeft echt altijd een gigantische hoeveelheid energie én een aanstekelijke lach. Verbazingwekkend." En het resultaat mag er zijn!