Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Trumpjes zijn niet meer welkom op het MET Gala, aldus Anna Wintour

In de Late Late Show met James Corden was hoofdredacteur er heel duidelijk over: de Trumpjes krijgen geen uitnodiging voor meer voor hét modefeestje van het jaar. Het Met Gala is eigenlijk een jaarlijkse benefietavond voor het Metropolitan Museum of Art Costume Institute, waar geld wordt opgehaal...

De Trumpjes zijn niet meer welkom op het MET Gala, aldus Anna Wintour

In de Late Late Show met James Corden was hoofdredacteur er heel duidelijk over: de Trumpjes krijgen geen uitnodiging voor meer voor hét modefeestje van het jaar.

Het Met Gala is eigenlijk een jaarlijkse benefietavond voor het Metropolitan Museum of Art Costume Institute, waar geld wordt opgehaald voor de komende modetentoonstelling in het MET. Dit New Yorkse modebal bestaat al sinds 1946 en sinds 1999 bepaalt Anna Wintour wie er op de gastenlijst mag. Topdesigners, artiesten, sporters… allemaal hebben ze grif geld over voor een plek op de rode loper. Trump kwam er al in de jaren tachtig, toen met Ivana, en juicy is dat hij Melania op het Met Gala van 2004 ten huwelijk vroeg. Maar nu is hij dus niet meer welkom…

Wel moet gezegd worden dat het icoon van de modewereld enorm voor het blok werd gezet. Zij en James Corden een spelletje deden: spill you guts or fill your guts. Een soort truth or dare, maar dat met walgelijke en vette happen. Waar Wintour zich overduidelijk nooit aan waagt. Op de vraag: ‘Wie zul je nooit meer uitnodigen op het Met Gala?’, schoof Corden een gepekelde varkenspoot onder Wintours neus. Ze móest wel antwoorden (die poot opeten was geen optie voor de überslanke fashion lady) en dat antwoord was Donald Trump. Waarom hij, werd niet meer gevraagd, duidelijk is wel dat Vogue en Wintour altijd pro Clinton zijn geweest.Melania had er zin in, in 2010.

Beste designer

Het was sowieso geen makkelijke avond voor Wintour. Corden vroeg haar ook de drie topdesigners Tom Ford, Ralph Lauren en Marc Jacobs te ranken van beste naar minste. Tom Ford bleek haar favoriet, maar de tweede en derde plek kon ze niet beslissen, waarna ze verplicht een stuk bacon-wrapped pizza moest eten. “Ik geloof gewoon niet dat je dit eet!” lachte James Corden. “Ik ook niet”, baalde Anna Wintour.