Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Green Goddess salade is een ongekende foodiehit!

Spannende smaken én in een handomdraai op tafel. Gezond (want veel groene groenten en gezonde vetten), maar ook smakelijk met beet dankzij noten, groene kruiden en voor de liefhebber van pit jalapeño en voor de liefhebber van hartig ansjovis: maak kennis met de Green Goddess salade. @bakedbymelis...

De Green Goddess salade is een ongekende foodiehit!

Spannende smaken én in een handomdraai op tafel.

Gezond (want veel groene groenten en gezonde vetten), maar ook smakelijk met beet dankzij noten, groene kruiden en voor de liefhebber van pit jalapeño en voor de liefhebber van hartig ansjovis: maak kennis met de Green Goddess salade.

@bakedbymelissa She’s a green goddess #food #recipe #vegan #foodie #viral #asmr #fy #fypシ ♬ original sound - Baked by Melissa

Die is momenteel een enorme hit op TikTok (21+ miljoen hits!), maar bestaat al sinds 1923. De chef van het Palace Hotel in San Francisco bedacht hem als eerbetoon aan George Arliss, ster van het toneelstuk 'The Green Goddess'. Het gerecht is sindsdien één dag van menu geweest, wat zoveel verontwaardiging opleverde dat de salade binnen 24 uur weer op de kaart stond: don't mess with a classic!

Met het recept kan worden gevarieerd, zolang de groenten en kruiden maar groen blijven. De kruidige, lobbige, zurige Green Goddess-dressing is echter een klassieker, die meestal met mayonaise, zure room, kervel, bieslook, ansjovis, dragon, citroensap en peper gemaakt wordt. Nieuwe foodies vinden dat te machtig en gebruiken meestal een lichtere versie die ook meteen vegan is.

Voor de salade

  • 1 kleine witte kool
  • 1 komkommer
  • 1 bosje verse bieslook
  • 2 à 3 stengels bos- of lente-ui (naar smaak)

Dit is de basis, je kunt er nog andere groene groenten aan toevoegen.

Voor de dressing:

  • Limoensap (van twee limoenen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 1 handje walnoten, amandelen of cashewnoten
  • 2 handjes verse basilicumbladeren
  • 2 handjes verse spinazie
  • 20 gram edelgistvlokken (plantaardige eiwitten, het smaakt een béétje naar Parmezaanse kaas)
  • snufje zout
  • Extra: een jalapeño (voor meer pit)
  • Extra: een halve avocado (voor meer romigheid)

Bereiding:

  1. Snijd de witte kool, komkommer, bieslook en bos-/lente-ui fijn met een scherp mes en gooi alles bij elkaar in een grote saladekom.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender (eerst de vloeibare ingrediënten) of pureer met een staafmixer.
  3. Voeg de dressing bij de salade en mix het geheel goed door elkaar.
  4. Serveer de salade met nacho’s, op brood of op een cracker. 

Hierbij een paar voorbeelden van de salade, om je een indruk te geven. Lijkt het je wat?

Deze mevrouw voegt voor extra proteïnen nog wat gemarineerde tempeh toe.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in