Wereldpremière World Press Photo Exhibition 2021

Wereldpremière World Press Photo Exhibition 2021

Wonderschone selectie uit 74.470 beelden!

Wat zijn de foto's die het afgelopen jaar het beste samenvatten? Je kunt het zien vanaf zaterdag  5 juni, want dan gaat in De Nieuwe Kerk Amsterdam de World Press Photo Exhibition 2021 open voor het publiek. Deze Flagship Exhibition toont de bekroonde visuele journalistiek en digitale storytelling van het afgelopen jaar.

Te zien zijn ruim 150 bekroonde beelden in acht categorieën en tevens de winnaars in de Digital Storytelling Contest. Ook zijn dit jaar weer de World Press Photo Iconic Originals te zien: een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van de World Press Photo Contest.

Wereldpremière World Press Photo Exhibition 2021

(c) Evelyn Hockstein

De rijke geschiedenis en impact van World Press Photo Foundation krijgen weer aandacht in een apart gedeelte, waar ook de iconische tijdlijn prijkt met alle jaarwinnaars sinds de oprichting van de organisatie in 1955. De tentoonstelling is te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam vanaf zaterdag 5 juni tot en met zondag 29 augustus 2021. Online tickets zijn verkrijgbaar via Nieuwe Kerk.

Audiotour via de app

Ook dit jaar nemen fotografen en visueel journalisten de bezoeker mee achter de schermen en vertellen in de Engelstalige audiotour hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende beelden. De Nederlandstalige versie wordt ingesproken door medewerkers van World Press Photo. De audiotour is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar via een app.Uitgebreide coronamaatregelen

Vorig jaar werd het tentoonstellingsontwerp van World Press Photo aangepast om aan de uitgebreide coronamaatregelen te kunnen voldoen. Ook dit jaar wordt het ontzagwekkende vloeroppervlak van De Nieuwe Kerk volledig benut zodat bezoekers een rustige, veilige 1-op-1 ervaring met de winnende foto’s beleven. Dankzij een speciale eenrichtings-looproute kunnen bezoekers optimaal 1,5 meter afstand houden. Tickets zijn uitsluitend online in timeslots verkrijgbaar en de audiotour is beschikbaar via een speciale app.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in