Theateravond over mode-icoon Frank Govers

Door Ella Vermeulen
Theateravond over mode-icoon Frank Govers

Allemaal: 'Mooie blooouse!'

Na de zinderende Catwalk Club-avonden over mode-icoon Fong-Leng’ volgen op zondag 21 en maandag 22 november de volgende, over mode-ontwerper Frank Govers (1932-1997).

Ger Beukenkamp schreef het script voor acteur Vastert van Aardenne, die in de huid kruipt van Govers en een onthullend verhaal brengt over hoe hij zich, geboren in Tiel, ontwikkelde tot één van de meest geliefde en spraakmakende couturiers van Nederland.

Theateravond over mode-icoon Frank Govers

Het gaat over zijn eeuwige geldzorgen, de liefde...

Theateravond over mode-icoon Frank Govers

... zijn moeder die hij aanbad, zijn shows all over the world én over die paar nachten in de gevangenis.

Op 2:10 nog één keer Frank en zijn karakteristieke manier om blouse uit te spreken.

Theateravond over mode-icoon Frank Govers

Vastert van Aardenne speelt zoals gezegd Govert. De theatrale monoloog wordt verrijkt met een gastoptreden van Juan Wells, dans van Junadry Leocaria en muziek van Iggy Pop, David Bowie, The Red Hot Chili Peppers en De Zangeres Zonder Naam. Tickets via De Nieuwe Kerk.

Catwalk Club

De Catwalk Club, een nieuwe serie theatrale monologen over mode, nachtleven en identiteit, is dit najaar de avondprogrammering bij de tentoonstelling MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk. John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! presenteren persoonlijke verhalen van vier mode iconen uit verschillende tijdperken: Fong Leng (al geweest), Frank Govers, Marlies Dekkers en Abderrahmane Trabsini van Daily Paper.

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in