Sex and the City werkt aan een comeback

Sex and the City werkt aan een comeback

Maar zonder Kim Cattrall als Samantha #brouille

Nieuwe afleveringen van de serie Sex and the City (SATC)? Yes please. Er komt een gelimiteerde reeks die gemaakt zal worden voor HBO Max. Alle oorspronkelijke leden van de cast keren terug, behalve Kim Cattrall die Samantha Jones speelde.

Sex and the City werkt aan een comeback

Normaal gesproken is zo'n weigering een kwestie van 'show me the money', maar Kim en leading lady Sarah Jessica Parker konden al amper door een deur en de verhoudingen zijn er niet beter op geworden. Reden: SATC begon als ensemble-show, maar werd al snel het paradepaardje van Parker.

Sex and the City werkt aan een comeback

Toen Kim zich daar tegen verzette, werd de rol van Samantha – vooral in de twee films – gereduceerd tot een karikatuur. Dat leidde in 2017 en 2018 tot een zeer openlijke vete waarbij Sarah Jessica online liet weten dat ze 'absoluut geen vriendinnen waren'. Kortom, de kans is nihil dat Kim nog eens in de huid van seksliefhebber Sam zal kruipen.

Sex and the City werkt aan een comeback

De andere drie hebben echter wel oren naar een 'revisit'. "Ik zou wel willen weten hoe het nu met hen gaat," zegt Sarah Jessica. "Daar ben ik nieuwsgierig naar. De wereld is veranderd sinds de laatste film, door technologie en social media. Tel daar seksuele politiek en de #MeToo en #TimesUp beweging bij op en ik denk dat Carrie Bradshaw zou staan te popelen om haar gevoelens en gedachten te delen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in