Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

OG3NE laat songfestivalnummer voor het eerst horen: gaan ze hiermee winnen?

De meidengroep OG3NE, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, heeft vandaag tijdens de officiële persdag voor het eerst het nummer laten horen waarmee zij de zangcompetitie in mei hopen te winnen. De power ballad Lights and Shadows is door hun vader geschreven en is een ode aan ...

OG3NE laat songfestivalnummer voor het eerst horen: gaan ze hiermee winnen?

De meidengroep OG3NE, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, heeft vandaag tijdens de officiële persdag voor het eerst het nummer laten horen waarmee zij de zangcompetitie in mei hopen te winnen. De power ballad Lights and Shadows is door hun vader geschreven en is een ode aan de ernstig zieke moeder van de zussen.

Lees ook: Gestrest? Dit is het rustgevendste nummer ooit gemaakt

‘De boodschap is het belangrijkste’

Lisa, Amy en Shelley vertelden tijdens de presentatie in Amsterdam dat vooral de boodschap van het lied belangrijk is. "Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ziek is en weet hoe je leven ineens op zijn kop kan komen te staan. Vandaar de titel Lights and Shadows”, aldus Lisa. Amy: "We willen met dit nummer iedereen een hart onder de riem steken. Een boodschap van kracht en positiviteit." Shelley benadrukt dat dát is wat ze uit willen dragen in Kiev. "De boodschap is belangrijk. Die sneeuwt natuurlijk snel onder in het spektakel, maar bij ons ligt daar de nadruk op."

‘Bij mama op bed’

Het nummer is bij de meiden thuis in Fijnaart ontstaan. "Papa kwam met het refrein en de coupletten. Daar zijn we op doorgegaan. Toen was het lied er ineens. We zijn met ons allen bij mama op bed gaan zitten en hebben het voor haar gezongen. Dat was een prachtig moment", aldus Amy.

Zou het muzikale trio Nederland in 2017 de winst van het festival kunnen bezorgen? Beluister hier het nummer en bewonder de bijbehorende videoclip: