Iedereen ervaart wel eens stress en ook iedereen gaat er anders mee om. Inmiddels is wel uit onderzoek gebleken dat muziek enorm kan helpen om te ontspannen of juist om je beter te kunnen concentreren.

Er is één nummer in het bijzonder dat een volledige garantie voor een betere gemoedstoestand biedt. Volgens onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk zorgt dit riedeltje ervoor dat iedereen binnen acht minuten van stressvol naar een volledig ontspannen staat gaat. En da's best heel knap.

Het onderzoek
De deelnemers moesten onder tijdsdruk ingewikkelde puzzels oplossen voor het onderzoek, terwijl zij naar muziek luisterden. Ondertussen werd hun stresslevel gemeten en het klopt: sommige nummers hebben echt een rustgevende werking. Maar er is geen nummer dat zó rustgevend is als Weightless (heerlijk, de titel alleen al) van Marconi Union.

Geen toeval
Het nummer is niet zomaar ontstaan, maar samengesteld door verschillende klanktherapeuten. Elke toon is speciaal ontworpen om de stresshormonen te verminderen en de bloeddruk te verlagen.

Beluister hem hier zelf:

LEES OOK: 9 x weg met die rommel (en welkom: rust in je hoofd)

Beeldbron: Hollandse Hoogte