Nieuwe Kerk knipoogt naar bruiloft Oranjes

Door Ella Vermeulen
Nieuwe Kerk knipoogt naar bruiloft Oranjes

Ogen dicht en je ziet Máxima weer als de bruid.

Ter ere van de huwelijksverjaardag van koning Willem-Alexander en koningin Máxima – vandaag 19 jaar getrouwd – is vanavond de kick-off van een reeks online orgelconcerten vanuit de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Via een livestream is het wereldberoemde historische hoofdorgel van de kerk straks in ieders huiskamer te horen én te zien. De serie gaat vandaag (dinsdag 2 februari 2021) in première met het Nieuwjaarsconcert, om 17.30 uur.

Nieuwe Kerk knipoogt naar bruiloft Oranjes

Organisten Bernard Winsemius en Henk Verhoef hebben een speciaal programma samengesteld met onder andere verwijzingen naar de bijzondere trouwdag voor De Nieuwe Kerk. Zo wordt er muziek van Bach (Du Friedefürst) en Jurriaan Andriessen (Entrata della Regina) gespeeld.

Tickets voor de livestream van 2 februari zijn online te bestellen en kosten € 4,50. De data van de andere concerten worden binnenkort gepubliceerd op Nieuwe Kerk Amsterdam. De concerten zijn gratis voor Vrienden van De Nieuwe Kerk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in