NCIS wordt even All In The Family

NCIS wordt even All In The Family

Relatiegeheimen: Hollywood Editie!

Mark Harmon (69) en Pam Dawber (69) zijn al 34 jaar gelukkig getrouwd en zitten allebei al veel langer in het acteursvak, maar hebben nog nooit samen gespeeld.

NCIS wordt even All In The Family

Daar komt nu verandering in: NCIS heeft Pam gecast als Marcie Warren, een ervaren onderzoeksjournalist...

NCIS wordt even All In The Family

...die ongeveer even nuchter is als Leroy Gibbs, al sinds 2003 gespeeld door Mark.

NCIS wordt even All In The Family

Dawber en Harmon in 1987

Het stel was een van de bekendste It Couples van de jaren tachtig: zij speelde na Mork & Mindy in de sitcom My Sister Sam, hij kwam net uit St Elsewhere en Moonlighting en was in 1986 door People Magazine uitgeroepen tot Meest Sexy Man.

Ze werden door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld en vielen als een blok voor elkaar, maar hebben in interviews  nooit echt over hun relatie gesproken.

NCIS wordt even All In The Family

Mark en Pam in 2002

"Het is niet zo dat we iets geheim proberen te houden," zei Pam toen ze nog verloofd waren. "Maar als je niet totaal geëxploiteerd wilt worden door de pers, dan kun je beter je mond houden." Ook Mark is zeer spaarzaam met uitlatingen. "We waren allebei al in de dertig toen we trouwden, dus hopelijk hebben we daarvoor alle stomme dingen al gedaan. Meer dan dat heb ik niet te bieden, aan relatiegeheimen."

NCIS wordt even All In The Family

Ze trouwden in 1987, wonen nog altijd in hetzelfde huis in Brentwood en hebben twee zonen: Sean (33, hier links) speelt in NCIS wel eens een jonge Gibbs, Ty (29) houdt zich ver van Hollywood.  Waar Harmon met rollen in Chicago Hope en The West Wing de kostwinner was, gaf Pam haar carrière deels op voor de kinderen.

NCIS wordt even All In The Family

Stijlvast: Pam en Mark in 1998 en in 2013.

"Ik denk niet dat twee mensen fulltime in de showbizz kunnen werken en getrouwd kunnen blijven," zegt ze. "Ik heb een hitshow gehad, ik had mijn eigen deals, ik heb op Broadway gestaan en muziektheater gedaan, ik heb cartoons ingesproken. Ik heb alles kunnen doen wat je in dit vak kunt doen en toe kreeg ik kinderen en voelde ik niet meer de minste behoefte om achter roem aan te jagen. Ik wilde ze naar school rijden, ik wilde er zijn voor hun verjaardagen en cupcakes en schoolactiviteiten doen. Op school heb ik kunstles gegeven, het was een totaal ander leven en ik heb er erg van genoten."

Ze zijn nog altijd op hun privacy gesteld. "Het is geen keuze," zegt Mark. "Zo zijn we nu eenmaal. We blijven thuis. Heel vaak. Ik ben geen man voor Twitter of Facebook, onze zonen geven daar ook niets om. Pam en ik hebben allebei een inkomen uit dit va en tot op zekere hoogte voelt dat nog altijd vreemd."

Hun instelling betekende dat ze redelijk anoniem normale dingen konden doen, zoals hij het afstuderen van hun jongste zoon zijn.

Op hun 30ste huwelijksverjaardag hernieuwden ze hun geloften in de achtertuin, uiteraard in besloten kring. "Ik ben zo ontzettend trots op haar," zegt Mark. "Hij is het soort man waarvan je zegt: zo maken ze ze tegenwoordig niet meer," aldus Pam. Awww.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in