• Cultuur

Mulan in première, gewoon bij je thuis

Door Ella Vermeulen
Mulan in première, gewoon bij je thuis

Peperdure film niet in de bios, maar te streamen.

Normaal gesproken zou Mulan, een live-action remake van de animatiefilm, worden aangeprezen als grote kaskraker in de bioscoop, maar Disney vreest voor te lege zalen door de coronabeperkingen...

Mulan in première, gewoon bij je thuis

...en heeft besloten de film aan te bieden via het eigen streaming platform. Het is voor het eerst dat zo'n grote, zeer kostbare film, rechtstreeks te streamen is.

Mulan in première, gewoon bij je thuis

Het verhaal is één en al empowerment: wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen en respect af te dwingen.

Mulan in première, gewoon bij je thuis

In Nederland kun je film vanaf morgen (4 september 2020) streamen voor 22 euro als onderdeel van het Disney+ abonnement met VIP-toegang. Kun je wel even geduld opbrengen, dan is de film per 4 december gewoon te streamen via je je abonnement, zonder extra kosten.

Foto's (c) Disney

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in