Lezersaanbieding: Spiegel van de Ziel. Toorop tot Mondriaan

Lezersaanbieding: Spiegel van de Ziel. Toorop tot Mondriaan

Rondleiding, insider uitleg én een afternoon tea! 

Wie denkt aan de Nederlandse kunst voor 1900, komt vaak uit bij George Hendrik Breitner en Isaac Israels. Schilders die, in tegenstelling tot hun leermeesters, kiezen voor een realistische weergave van het leven op het platteland of het drukke leven in de groeiende steden.

Gelijktijdig en als reactie op de oppervlakkigheid van het moderne leven en de materiële welvaart, richt een aantal kunstenaars zich op de intimiteit van de binnenwereld met thema’s als de besloten tuin, het interieur, het stilleven en de geesteswereld van de kunstenaar. Bekende kunstenaars als Jan Toorop, Johan Thorn Prikker, Vincent van Gogh, Matthijs Maris, Willem Witsen en Piet Mondriaan gunnen de kijker een blik in hun diepere zelf; ze richten de blik naar binnen op zoek naar spiritualiteit.Een nieuwe kijk op de Nederlandse kunst rond 1900Ook minder befaamde kunstenaars komen aan bod zoals Piet Meiners, Carel de Nerée tot Babberich, Frans Stamkart, Henri van Daalhoff, Gijs Bosch Reitz, Jacobus van Looy, Jan Veth, Antoon Derkinderen en Richard Roland Holst. Met ruim 70 schilderijen, aquarellen en tekeningen biedt deze expositie een nieuwe kijk op de Nederlandse kunst rond 1900.Tentoonstelling:Van 14 januari t/m 10 mei 2020LezersaanbiedingSpeciaal voor de lezers van Nouveau stelde Singer Laren een bijzonder arrangement samen. Je bezoekt de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Van Toorop tot Mondriaan met een ervaren rondleider en na afloop staat er een overheerlijke high tea voor je klaar in Villa De Wilde Zwanen.

Na afloop ontvang je een speciaal samengestelde wandelroute door het kunstenaarsdorp Laren.

WanneerWoensdag: 4 maart van 14 tot 16 uurZaterdag: 14 maart van 14 tot 16 uurPrijsVoor houders van een museumkaart of een BankGiro Loterij VIP-kaart: € 17,50 pp.Anders: € 30,-- pp.Lezers kunnen boeken met de volgende code: Nouveau@2020!

Bestel hier je tickets.

Informatiewww.singerlaren.nlSinger Laren, Oude Drift 1, 1251 BS Laren