Kijktip: Vrij dansen op het dak

Kijktip: Vrij dansen op het dak

Er komen nieuwe Rooftop Sessions aan!

De Rooftop Sessions van ISH Dance Collective zijn terug met nieuwe locaties, dansers en thema’s. In deze korte dansfilms schetst het gezelschap de huidige tijdgeest, tegen de achtergrond van stedelijke skylines.

Live muziek en dans vloeien in elkaar over en nemen kijkers mee op een ontdekkingsreis. De Rooftop Sessions gaan in première via de social media kanalen van ISH op respectievelijk 15 en 29 april 2021.

Wég met de restricties 

Rooftop Sessions Chapter Four heeft plaats op 15 april en verkent het credo ‘the eye of the beholder’ onder regie van Nedda Sou. Vanaf observatiedek A’DAM Lookout en vanuit sky bar Madam dansen artiesten Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud alle restricties van zich af.

Kijktip: Vrij dansen op het dak

Daarmee vragen ze aandacht voor de noodzaak om vrij te bewegen, uit te gaan en sociaal te zijn. Percussionist Laura Trompetter voegt met opzwepend slagwerk een ritmische laag toe aan de performance op het dak en de bovenste verdieping van de A’DAM Toren.

De tijd vliegt en danst 

De Rooftop Session Chapter Five van 29 april – tevens International Dance Day – staat in het teken van het onderwerp tijd. Geregisseerd door Mohamed Yusuf Boss, in samenwerking met Thomas Krikken, brengen dynamische dansers Ser Sebico en Tim Jansen het dak van het Forum in Groningen tot leven.

Kijktip: Vrij dansen op het dak

De beknelling van lege agenda’s, fysieke afstanden tussen mensen en hoe we on- en offline samenleven vormen inspiratie voor deze show. Cinematic DJ Irie begeleidt het geheel met meeslepende muziek.

Foto's  © Sjoerd Derine

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in