Kijktip: seizoen 2 van Russian Doll staat live!

Kijktip: seizoen 2 van Russian Doll staat live!

We hebben er drie jaar op moeten wachten – even opfrissen?

Russian Doll is een typische ‘sleeper hit’ van Netflix. Geen kijkcijferkraker à la Bridgerton, maar slim, grimmig en geestig en als je er eenmaal in zit, dan wil je ook doorkijken. Dat kan nu eindelijk met het tweede seizoen. Waar ging het ook alweer over?

Cynische Nadia (Natasha Lyonne, 43) gaat steeds opnieuw dood (aangereden door een taxi, valt in een luik, stikt in een kippenbotje) en wordt vervolgens altijd weer wakker op hetzelfde moment: op de wc, tijdens haar 36e verjaardag. Omdat ze vast zit in een   surrealistische tijdlus wordt ze steeds geconfronteerd met haar sterfelijkheid.

Het is een béétje Groundhog Day, maar dan grappiger en sneller, de serie weeft heel slim symbolen en verwijzingen in de verhaallijn die laagje na laagje blootgeeft. Het zijn vrij korte afleveringen (25 minuten) en Natasha is een nóg schaamtelozer zelfsaboteur dan ze in Orange Is The New Black speelde.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in