• Cultuur

Kijktip: Nicole Kidman en Hugh Grant in The Undoing

Kijktip: Nicole Kidman en Hugh Grant in The Undoing

Leedvermaak om steenrijke lui, altijd leuk. 

Is er iets bevredigender dan series over buitengewoon rijke mensen met wie het niet echt lekker gaat? Nicole Kidman en Hugh Grant spelen in The Undoing een echtpaar dat te maken krijgt met moord en relatietoestanden, in een buitengewoon fraaie woning in Manhattan.

Kijktip: Nicole Kidman en Hugh Grant in The Undoing

De Frasers behoren tot de elite van New York. Jonathan (Hugh) is een vooraanstaand kinderoncoloog en zijn vrouw Grace (Nicole) is een therapeute die haar vrije tijd besteed aan het organiseren van fundraiser gala's voor de chique school waar hun zoon Henry opzit. Ze hebben ook nog eens een tintelend seksleven en her eerder genoemde beeldige appartement van twee verdiepingen aan de Upper East Side. Het enige puntje van wrevel in het gezin is het herhaalde verzoek van Henry om een hond #champagneproblemen

Kijktip: Nicole Kidman en Hugh Grant in The Undoing

Dan wordt op een ochtend een moeder van een kind dat op Henry's school zit dood gevonden en verdwijnt Jonathan enkele dagen. Grace kan dan wel met klinische kalmte de relatieproblemen van haar cliënten analyseren, ze heeft eigenlijk geen idee hoe haar eigen man in elkaar zit. En het trekt toch wissel op de liefde, als je man opeens de beroemdste moordverdachte op aarde is.

Alles aan The Undoing is aantrekkelijk: Kidmans voorhoofd beweegt weer, Hugh wordt er – damn him! – alleen maar knapper op met grijzend haar en rimpels en zelfs de kleding is onweerstaanbaar. En intussen word je langzaam deze thriller ingezogen met het overtuigende gevoel dat je het nog zo slecht niet hebt, ook zonder duplex aan de Upper East Side.

De miniserie The Undoing is te zien vanaf 25 oktober op HBO Max

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in