Doe je mee aan Pictures for Purpose?

Doe je mee aan Pictures for Purpose?

Jij een topfoto, de Voedselbanken een extraatje.

Heb je er altijd al van gedroomd een foto van een topfotograaf aan je muur te hebben? Tot 25 mei kan dat worden geregeld bij Pictures for Purpose. Dit is een fundraising print sale van werken van in Nederland gevestigde fotografen als reactie op de gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Doe je mee aan Pictures for Purpose?

(c) Kata Geibl

De komende dagen is het mogelijk om bijzondere prints van verschillende topfotografen te bestellen voor €125. Er is keuze uit 36 prints. Het initiatief is in het leven geroepen om creatives een hart onder de riem te steken en belangrijker nog, de Voedselbanken financiële steun te bieden.

Doe je mee aan Pictures for Purpose?

(c) Hanane El Ouardani

De opbrengst van de prints gaat voor het overgrote deel naar de voedselbanken in Nederland die met veel meer aanvragen om hulp te maken hebben en voor een kleiner deel naar de fotografen zelf. 

Doe je mee aan Pictures for Purpose?

© Vytautas Kumža

Pictures for Purpose hoopt hiermee ondersteuning te bieden aan diegenen die het hardst worden getroffen door de sociaal-economische gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Wat kun je concreet verwachten?

  • Alle fotografen zijn met veel zorg persoonlijk geselecteerd en aangeschreven vanwege hun unieke kijk en vaardigheden op het gebied van hedendaagse fotografie
  • Pictures for Purpose heeft één beeld per fotograaf gekozen
  • Alle prints worden aangeboden voor €125 (inclusief BTW)
  • Het format van de prints is 210 x 297 mm, met een variabel bedrukt gebied, afhankelijk van de ratio van de foto in kwestie.
  • De prints zijn niet gesigneerd en beschikbaar in een open editie
  • De deelnemende fotografen kunnen er zelf voor kiezen om ofwel 25% of 50% van de opbrengst van elke verkochte print zelf te ontvangen om verloren inkomsten deels terug te verdienen. Een fotograaf kan er ook voor kiezen om de volledige opbrengst te schenken aan de Voedselbank.
  • De fundraiser loopt tot maandag 25 mei.
  • Het in Amsterdam gevestigde Fotolab zal professionele print-, verpakkings- en verzendservices leveren. De productiekosten bedragen €13,30 en worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in