• Cultuur

Dit gaan de Obama's precies maken voor Netflix

Dit gaan de Obama's precies maken voor Netflix

Een scifi-film? Jazeker.

Wie denkt dat de Obama's alleen zeer maatschappelijk verantwoorde programma's en films gaan maken, heeft het mis. Denken we.

Sinds in 2018 werd aangekondigd dat Barack en Michelle Obama met hun eigen productiemaatschappij content gingen maken voor Netflix, wachten we al met smart op wat dat nou precies inhoudt. Toen Harry en Meghan een vergelijkbare deal tekenden al helemáál. Want hoewel de eerste Obama-producties er al zijn, is het tóch de vraag in hoeverre zij voor echt entertainment gaan, of dat ze gaan voor pure infotainment met een dikke maatschappelijk rand.

Dit gaan de Obama's precies maken voor Netflix

Divers

Daar komt nu langzaam het antwoord op. want na de drie documentaires die ze tot nog toe hebben uitgebracht (waaronder een over de book tour van Michelle, een aanrader), is er nu een hele rits nieuwe projecten aangekondigd. En die zijn écht heel divers te noemen.

Zo komt er een verfilming van Exit West (het boek van Moshin Hamid), een young adult-serie over een achttienjarig meisje dat op een Indianenreservaat woont en een... scifi-film van de regisseur van Knives Out en een van de nieuwste Star Wars-films. Juist.

Kom maar op met die comedy

Het geeft maar aan dat de Obama's alle kanten op kunnen én willen. En dat de weg voor Harry en Meghan ook vrij is om werkelijk alles te maken, van biopic en documentaire tot realityreeks of kostuumdrama. Zelf zien we een Witte Huis-comedy wel zitten, we zeggen het maar.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in