Deze Matthäus-Passion wil je niet missen

Deze Matthäus-Passion wil je niet missen

‘Een Matthäus met een gouden randje.’

Eerder las je al dat er goede redenen zijn om de Matthäus-Passion eens te ondergaan. Een live-uitvoering zit er momenteel niet in door de beperkingen rond de coronacrisis, maar het Concertgebouw levert the next best thing.

Het geliefde muziekstuk van Johan Sebastian Bach, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, is morgen (vrijdag 3 april 2020) om 19:00 uur te zien en te beluisteren via Facebook, YouTube en de website van Het Concertgebouw.

Deze Matthäus-Passion wil je niet missen

De stream uit het archief maakt onderdeel uit van een Europees initiatief waarbij twintig Europese concertzalen samen concerten uitzenden. Dat de Matthäus-Passion vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam wordt uitgezonden, is geen toeval. In Het Concertgebouw stonden maar liefst dertien uitvoeringen van het geliefde werk gepland. Met de stream wil het Concertgebouworkest het publiek in Nederland en in heel Europa een hart onder de riem te steken.

Deze Matthäus-Passion wil je niet missen

De uitvoering door Iván Fischer met het orkest, het Nationaal Jongenskoor en Groot Omroepkoor in 2012 werd zeer positief ontvangen. Dagblad Trouw schreef dat de openingsmaten nauwelijks mooier zullen hebben geklonken en over een ‘perfecte frasering’. De bekende tenor Mark Padmore vervulde de rol van evangelist en het was 'een Matthäus met een gouden randje’

Bekijk de Matthäus-Passion vrijdag 3 april 19.00 uur via een van deze kanalen:

Foto's © Concertgebouw Eduardus Lee

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in