• Cultuur

De cast van musical Diana & Zonen is bijna rond!

De cast van musical Diana & Zonen is bijna rond!

Wij weten wie de extra Di is én wie de Zonen zijn ?

Vanaf september zou ie, binnen de veiligheidsmaatregelen, te zien moeten zijn in het De La Mar Theater in Amsterdam: de musical Diana & Zonen.

'Hierin wordt geschakeld tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge ‘Lady Di’ en prins Charles en de op social media breed uitgemeten romance tussen prins Harry en Meghan Markle.'

De cast van musical Diana & Zonen is bijna rond!

Eerder melden we al dat Marlijn Weerdenburg Diana gaat spelen. Om haar niet te overbelasten, zal ook Brigitte Heltzer (rechts) de rol regelmatig spelen.

De cast van musical Diana & Zonen is bijna rond!

De twee zonen uit de titel zijn ook bekend: Jonathan Demoor en Freek Bartels spelen respectievelijk de rollen van William en Harry.

Freek in de Telegraaf: „We gaan vooral op zoek naar hun worstelingen in het leven. Want ook al zijn het beroemde prinsen, van binnen zijn ze net als jij en ik. In dat opzicht kan iedereen zich ermee identificeren. Volgens mij verlangen ze stiekem hartgrondig naar rust en privacy, maar toch zoeken ze het weer op door aan te schuiven bij een Oprah.”

Jonathan: „Ze willen daarmee ook voorkomen dat de geschiedenis met Diana zich herhaalt. Wat ik me afvraag, is of Harry en William andere keuzes hadden gemaakt als ze niet waren getraumatiseerd door het verlies van hun moeder op zo’n jonge leeftijd? Dat heeft de spanningen enorm versterkt.”

Freek: „Het beeld van die twee jongens achter de kist, dat vergeet ik nooit meer. Omdat het ontroert en raakt, en tegelijkertijd ook wringt, omdat je denkt: ’Haal die jongens daar weg, moet het allemaal zo out in the open?’ Dat is volgens mij het interessante van deze voorstelling: we weten van de buitenkant wat er gebeurde, maar wat speelde zich daadwerkelijk af achter de gesloten paleismuren, en in hun hart?”

De cast van musical Diana & Zonen is bijna rond!

En Gerrie van der Klei gaat Camilla voor haar rekening nemen (volmaakt gecast!). Nu Charles en Meghan nog – spannend!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in