Cabaretier Rayen Panday gaat los op Van Gogh's Aardappeleters

Cabaretier Rayen Panday gaat los op Van Gogh's Aardappeleters

Leerzaam en vermakelijk online event!

Het Van Gogh Museum is nog even dicht vanwege de lockdown, maar heeft toch iets leuks op het programma staan voor wie toe is aan een portie Vincent & Humor.

Op dinsdag 11 januari om 20:30 uur organiseert het Van Gogh Museum een online event met cabaretier Rayen Panday. Voor Rayens Review bezoekt de cabaretier de tijdelijke tentoonstelling 'De aardappeleters: misser of meesterwerk?' en velt hij op humoristische wijze zijn eigen oordeel over het gelijknamige schilderij.

Cabaretier Rayen Panday gaat los op Van Gogh's Aardappeleters

Voordat Rayen zijn mening deelt met het publiek, zal hij in gesprek gaan met tentoonstellingssamensteller Bregje Gerritse: hoe bereidde Van Gogh zich voor op het maken van De aardappeleters? Waarom laat hij het échte leven zien in plaats van het perfecte plaatje? En hoe moet je omgaan met ongezouten kritiek van vrienden, familie en vakgenoten?

In een persoonlijk gesprek zal Rayen zijn eigen ervaringen en ideeën rondom deze herkenbare thema’s delen en zich afvragen: is het schilderij een misser of een meesterwerk?

Je kunt thuis meedoen: gedurende de uitzending zullen Rayen en Bregje de leukste vragen en opmerkingen bespreken. Het online event is live te volgen via het YouTube kanaal van het Van Gogh Museum. Aanmelden om deel te nemen is gratis en kan via de website van het museum.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in