Alternatief museum - Op bezoek bij Monica Rotgans

Alternatief museum - Op bezoek bij Monica Rotgans

Kunstenares ontvangt je in haar atelier

Omdat cultuur hard nodig is en veel mensen dat al lang moeten missen in deze moeilijke covid-19-periode: een fijne optie om toch even wat kunst te happen. 

Amsterdamse multi-disciplinaire kunstenaar, auteur en kleurexpert Monica Rotgans biedt je een alternatief voor de nog altijd gesloten musea. Ze nodigt je uit om te komen genieten van kunst in haar ruime atelier.Project7ColoursMonica’s werkruimte is een plek vol kleur, verf, brons, glas en pigmenten. Ook heeft ze een uitgebreide bibliotheek met het bronmateriaal voor haar research voor het Project7Colours.

Alternatief museum - Op bezoek bij Monica Rotgans

Daarin zoekt ze naar de verbinding van kleuren, continenten en culturen. Het is een bijzondere manier om naar kunst te kijken en kunst te waarderen. De nieuwe benadering is gebaseerd op de door kunstenaars gebruikte materialen en die heeft Monica Rotgans  ingedeeld in de 7 basale kleurgroepen.Symbolische betekenisDoor het combineren van wetenschap en kunsthistorie met de ervaringen van de beroepspraktijk, presenteert Monica een ander en vernieuwend perspectief op de geschiedenis van de kunst.Oorsprong, functie, etymologie, karakteristieken, toepassingen, en de interactie van de verschillende pigmenten die de zeven kleurgroepen bepalen, worden inzichtelijk beschreven.De symbolische betekenis als kleur en de invloed van de interculturele kennisoverdracht via de oeroude handel in pigmenten. Daarnaast komen de, vaak onderschatte, effecten van oorlogen, epidemieën en klimaatverandering op de beschikbaarheid van materialen aan de orde.Maak kennis met Monica en haar atelierKom kijken in haar atelier. Dat kan van 2 tot en met 11 april. Reserveer een tijdslot (vanaf 13.00 kun je kiezen voor 1 of 1.5 uur) en maak kennis met deze bijzondere kunstenares, haar mooie werk en ga met haar in gesprek. Zo geniet je ontspannen en corona-proof van kunst! Reserveer een tijdslot via www.monicarotgans.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in