• Lifestyle

8 prangende vragen over Ultherapy

8 prangende vragen over Ultherapy

Een strakkere huid zonder prikken of snijden!

Je hoort er steeds vaker over; de Ultherapy®-behandeling. Ook wel de facelift zonder snijden of prikken genoemd. Klinkt ideaal, helemaal als je (nog) niet aan een operatie denkt maar wel een strakkere huid wilt hebben. Werkt het ook echt en voor wie is Ultherapy® precies bedoeld? Tijd voor wat vragen aan Saadia Hannachia. Ze is cosmetisch arts, gespecialiseerd in anti-aging.

Nog even in het kort, hoe werkt de Ultherapy®-behandeling?

Saadia Hannachia: "Ultherapy® maakt gebruik van de kracht van ultrasound om de aanmaak van collageen te stimuleren. Via een kopstuk (transducer) dat over de huid glijdt, wordt deze ultrasound afgegeven en dringt zo door tot de diepe huidlagen. Het is een niet chirurgische methode die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laser, het huidoppervlak intact laat en precies op de juiste diepte ultrasoundenergie afgeeft. Het is hierdoor een veilige en effectieve behandeling om je huid steviger te maken en fijne lijntjes en rimpels te verbeteren."

Voor welke gebieden in het gezicht is het vooral geschikt?

"Ultherapy® is door de Amerikaanse FDA goedgekeurd en bezit de Europese CE-markering voor het liften van huid in de hals, onder de kin en wenkbrauwen. En het verbeteren van fijne lijntjes en rimpels in het decolleté. In onze kliniek is de kaaklijnbehandeling erg populair, omdat de meeste mensen zich storen aan de beginnende ”hamsterwangen” en onderkin."  

En als je geen kalkoennekje of hamsterwangen hebt, maar wel een slappe hals-kaaklijn, werkt het dan ook?

"Zeker, vanaf ongeveer je 25ste levensjaar heb je al afname van collageen, wat de oorzaak kan zijn voor een verslapte huid in de hals of het gebied bij de kaaklijn. Vanaf 30 jaar verlies je ongeveer 1 procent collageen per jaar! Je huid wordt hierdoor dunner en slapper, dus het is ook een mooie behandeling om je huid steviger te maken. Daarnaast verbetert het ook de veerkracht en elasticiteit van de huid."

Zie je ook daadwerkelijk verschil?

"Als behandelend arts is het mooiste compliment als patiënten het verschil zien én voelen. Waar ik zelf ook enthousiast van word, is dat ik met de echo ook verbetering kan zien in de diepe huidlagen. Dus het werkt echt van binnenuit en dit zie je vervolgens aan een stevigere huid. Wij zien mensen terug na 4 maanden en dan is er al goed verschil waarneembaar (in vergelijking met de voor-foto). En dan kan ik vertellen dat het resultaat zelfs nog beter wordt! Na ongeveer 6 maanden heb je het meest optimale resultaat."

Is het effect groter dan bij een laser of een andere non-invasieve behandeling?

"Wat Ultherapy® bijzonder maakt, is dat je met een echo precies kan zien waar je moet behandelen in de huid. Elke keer als je ultrasoundenergie afgeeft, heb je dus precies in beeld of je in de juiste huidlaag zit, wat collageenaanmaak stimuleert. Dit is dus veel effectiever in vergelijking tot andere behandelingen die collageenaanmaak als gevolg hebben. Hyperpigmentatie is bijvoorbeeld een indicatie die je met een laser mooi kan behandelen. Dat kan dan niet met Ultherapy® en uiteraard is het afhankelijk van je behandeldoel. Naar mijn mening is het wél de meest effectieve behandeling voor de stimulatie van aanmaak van collageen, door de visualisatie van de echo.

Wat misleidend kan zijn, is dat er ook namaakapparaten zijn. Daarmee zal je veel vaker behandeld moeten worden, omdat er dus geen goede visualisatie is en/of de juiste temperatuur (om collageen aanmaak te stimuleren) niet wordt bereikt. Dus let op dat je met een echte Ultherapy® machine behandeld wordt."

De Ultherapy®-behandeling stimuleert de aanmaak van collageen. Na je 50e maakt je lichaam nog maar weinig collageen aan, valt er dan nog wel wat te boosten? Met andere woorden, werkt de behandeling nog wel als je ouder bent?

"Goede vraag! Wat ik belangrijker vind dan leeftijd is het antwoord op de vraag of een vrouw in de menopauze zit. Wat we zien is dat vrouwen in/na de menopauze minder 'fibroblasten' hebben, wat nodig is voor de aanmaak van collageen. Je kunt je voorstellen dat als je van iets 'minder' hebt, je wat 'meer' nodig hebt om deze fibroblasten te activeren. Dus ja: de behandeling werkt ook als je wat ouder bent, maar het is dan extra belangrijk dat je je huid goed onderhoudt en ongeveer om de 1,5 jaar de Ultherapy®-behandeling herhaalt."

Zijn er nog risico’s verbonden aan de behandeling?

"Na de behandeling kan je huid wat rood zijn, dit trekt heel snel weg, want je beschadigt de opperhuid niet. Een blauw plekje kan voorkomen, ook dit herstelt en doordat er niet gewerkt wordt met naalden (en kleine wondjes ontstaan aan de opperhuid), mag je dit ook camoufleren met make-up. Er is dus geen hersteltijd."

De kosten voor een hals kaaklijn behandeling zijn best hoog, zo’n 1200 euro, waarom is dat?

"Dat heeft te maken met de uitgebreide research die ernaar gedaan is en de bijzondere apparatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat Ultherapy® echt werkt. Door de combinatie van echovisualisatie en heel gerichte energie bereik je de juiste diepte, waardoor het effect tot 5 jaar kan blijven. Door collageen aanmaak te stimuleren op precies de goede plek, kan je veel langer genieten van het resultaat."

Kijk voor meer informatie op Ultherakliniek of Ultherapybehandeling

Informatie: UltherapyFacebook: Ultherapy_NLInstagram: Ultherapy_nlPQC NLNL 2630 MAR20