6 redenen om Cannes te bezoeken

6 redenen om Cannes te bezoeken

Cannes: van glitter en glamour tot Middeleeuwse romantiek

Cannes. Deze stad doet u waarschijnlijk denken aan dé stad waar

Cannes

jaarlijks wereldsterren over de rode loper flaneren voor het wereldberoemde Cannes Filmfestival. Veel winkels, restaurants en hotels zijn ingesteld op het leven van een filmster, maar is ook voor niet-celebrities zeer toegankelijk. Genieten van op en top luxe in het mooie Frankrijk. U raakt zeker overtuigt om nog in 2016 een ticket te boeken na deze 6 punten:

Designer (window)shoppen

In Cannes kunt u shoppen zoals dat nergens anders kan. Verwacht veel chique, grote designermerken met een eigen filiaal. De meest dure winkels? Die vind u in Rue D’Antibes. Hier wisselen de grote zaken met kleine boetiekjes en fijne restaurants zich af.

Een echte filmster

In Cannes kunt u zich voor even wanen als een echte filmster tussen alle glitter en glamour in de meest prachtige hotels in Cannes, waar onder andere sterren als Brad Pitt en Angelina Jolie vaak te vinden zijn.

De Franse keuken

De Franse keuken stelt natuurlijk nooit teleur. Begin uw dag met verse croissantjes en stokbrood en geniet van heerlijke Franse delicatessen. Dan hebben wij het natuurlijk nog niet eens over de wijn en kazen gehad.

La Croisette

Op deze boulevard langs de kust van Cannes kijkt u uw ogen uit met de glinsterende Middellandse Zee en de heuvels van Esterel op de achtergrond.

Alleen maar zon

Cannes kent gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar met een gemiddelde temperatuur van zo’n dertig graden in de zomer. Daarmee is Cannes de perfecte zonbestemming waar u het hele jaar door van het strand kunt genieten.

Middeleeuwse romantiek

In het oude gedeelte van Cannes, Le Suquet, vind u leuke boetiekjes, musea en typische Franse lmarktjes. Op de top van de heuvel staat een oude kerk, een kasteel en Middeleeuwse verdedigingsmuren en in het romantische straatje Rue Saint Antoine eet je ‘s avonds.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de mooie aanbiedingen van Weekenddesk.