Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

4 x Antwerpen anders, goede tips voor dit moment

Zin om een weekendje weg te plannen? Antwerpen is altijd een goede keus. Maar nu helemaal! 1. Culinair feest Alles vind je in Antwerpen: restaurants met een Michelin-ster, bruine café’s, hippe (cocktail)bars, streetfood, beroemde chocolatiers. Maar ook couscousbars of Joodse restaurants. Veel van...

4 x Antwerpen anders, goede tips voor dit moment

Zin om een weekendje weg te plannen? Antwerpen is altijd een goede keus. Maar nu helemaal!

1. Culinair feest

Alles vind je in Antwerpen: restaurants met een Michelin-ster, bruine café’s, hippe (cocktail)bars, streetfood, beroemde chocolatiers. Maar ook couscousbars of Joodse restaurants.

Veel van die smaken uit alle windstreken komen ook bij elkaar in de overdekte Mercado foodmarket. Een gezellige en vooral lékkere plek om te zijn, elk moment van de dag.

En Antwerpen Proeft komt er ook weer aan. Van 10 t/m 13 mei is Antwerpen weer even het episch centrum van de culinaire BeNeLux.

2. Het dak op

Het MAS, een prachtig museum – ook voor kinderen trouwens, heeft een dakterras met een werkelijk waanzinnig uitzicht over de stad. Sowieso het bezichtigen waard.

3. Oase in de stad

In alle stadsdrukte zijn er ook plekken om tot rust te komen. De Botanische Tuin, middenin de stad, is een eeuwenoude plantentuin vol cactussen en tropische planten.

Ook leuk: stadsstrand Sint-Anneke aan overkant van de Schelde met fraai uitzicht op de stad, op de Schelde zelf, en volop gelegenheid om mosselen te eten.

4. Drinken, shoppen, kijken

En dan hebben we het niet eens gehad over de verrukkelijke biertjes, het enorme aanbod van winkels om eindeloos te kunnen shoppen, en de grote meesters in bijvoorbeeld Het Rubenshuis.

Topstad, helemaal als last-minute bestemming. Gewoon, omdat het kan!

Heb je al een hotelletje geboekt?