7 feelgood cadeaus, allemaal wokeproof!

Voor als je het een beetje gezellig wilt houden onder de boom.

Door Ella Vermeulen
vrouw cadeau retro vintage

Het zijn dure tijden, we krijgen van alle kanten te horen dat we minder moeten consumeren, verpakkingsmateriaal is ook al van de duivel. En je wéét gewoon dat je kritische puber / nichtje / millennial voor de feestdagen een preek heeft voorbereid over hoe de ondergang van de aarde jouw schuld is, omdat de gourmetschotel niet vegan is. Om de kou een beetje uit de lucht te halen tippen we 7 feelgood cadeaus waar je in ieder geval íemand blij mee maakt, aureooltje optioneel 😇

Oh My Good

Wie in de decembermaand familie of vrienden wil verrassen met een mooi cadeau, kan tegelijkertijd de wereld een stukje beter maken. Met de ohmygood giftcard geef je een cadeau én een goed verhaal. Ontvangers kunnen kiezen uit meer dan 2.000 feelgood cadeaus: van kleding en sieraden tot speelgoed en van iets voor in huis tot wat lekkers of een dagje weg. Allemaal van sociale ondernemingen die bijdragen aan inclusiviteit, eerlijke handel en een circulaire economie. De ohmygood giftcard is nu in meer dan achthonderd winkels van Albert Heijn verkrijgbaar.  

Koel de planeet af

Er zijn veel initiatieven om de wereld letterlijk te vergroenen door bomen te schenken. JustDiggit is vrij bekend, Trees For All heeft ook projecten in Nederland, voor het geval je samen de geschonken boom nog eens wilt opzoeken. Vooruit, nog eentje: EcoTree.

Geef een geit (of kippen)

Zo’n 811 miljoen mensen gaan elke nacht met honger naar bed, zonder de kwaliteit, kwantiteit of diversiteit van voeding die nodig is om gezond te blijven. Te eten hebben is essentieel om uit de armoede te kunnen komen je kansen te kunnen verbeteren.

Via Heifer kun je een boerengezin onder andere kippen, een waterpomp, zaden of een training geven uit naam van iemand anders. Zo maak je twee mensen blij met een cadeau. Een toom kippen voor eitjes kost € 25, een melkgeit € 90, een fruitboompje € 45 en een melkkoe € 375.

Groen(t)e beauty

De reis/proefset van Food for Skin is een ideale manier om kennis te maken met deze bijzondere verzorgingslijn van (geupcyclede) groenten en plantenoliën. De setjes bevatten een reiniger, een beschermende crème en een voedend serum en zijn er voor verschillende leeftijden.

Wilde thee

Het Wilder Land Tasting pakket is er voor iedereen die eens kennis wil maken met de bijzondere (on)kruidenthee van Wilder Land. In dit pakket vind je van alle 6 smaken 5 zakjes, die je kunt proeven en vergelijken. En in het pakket zit een Wild Card ter waarde van € 12,50 shoptegoed om je favoriete blends te bestellen.

Breng je eigen beker!

Of je nu een pocketcup, oorbellen, plantbare bedankkaartjes of een extreem verantwoord stuk zeep wilt geven, bij Ecomondo vind je het.  

Relaxte Bosjes

Bij het Wereld Natuur Fonds kun je het herstel van 15 of 30 meter Atlantisch regenwoud schenken, zodat tangara vogels of luiaards een leefbaarder plekjes krijgen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in